A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Újjászületés Kendőkaland ingyenes minta

Újjászületés Kendőkaland ingyenes minta

Véget ért a 2024-es tavaszi nagy kaland, az Újjászületés kendő közös horgolás. Újjászülettünk nyolc fejezetben, ki tisztaságot, ki életörömöt, ki szabadságot, esetleg fellélegzést nyert. Ez egy ún. mystery CAL volt, vagyis egy olyan közös horgolás, aminél nem lehetett tudni, hogy milyen lesz a végén a kendő. Annyira titokzatos volt, hogy mi sem tudtuk... 

A képen a résztvevők csodálatos alkotásai láthatók, egy a minta, de mind egyediek és a gyönyörűek. Ezúton is köszönjük a részvételt és nagyon gratulálunk minden résztvevőnek! 

A facebook csoportban továbbra is ingyenesen elérhető a minta, a kendőhöz 4 gombolyag Lana Grossa Diversa és 4 gombolyag Lana Grossa Solo Lino szükséges, valamint egy 4 mm körüli horgolótű. Ha szeretnél újjászületni, a lehetőség a tied! 

A csoportban meg tudod nézni a többi elkészült kendőt is. Itt tudsz belépni »»


Az elkészült kendők


Újjászületés kendőkaland


Miből szoktunk újjászületni nap mint nap

A derék- és fejfájásból, a kialvatlanságból, a bosszantó semmiségekből, de a világvégéinkből is, az elrontott, elfeledett, félreértette, félrekezelt dolgainkból, a hosszú télből, a forró kánikulából, a becsapásból, az átverésből, az elhagyásból, az elmúlásból, a forradalomból, az anyagi és szellemi ínségből, a felesleges bőségből, a szárazságból, az özönvízből, a rettegésből, az aggódásból, a túlpörgésből, a lustaságból, eddig bármiből újjá tudtunk születni, nem is tudom, minek aggódunk. És most megint itt a húsvét, a nagy újjászületési ünnep, a tavasz, a kitárt ablakok szezonja, most megint együtt tölthetnénk pár napot, horgolhatnánk együtt, örülhetnénk egymásnak, ennek a pár órának naponta, amiben semmi kötelezőt, semmi elvártat, semmi fontosat nem teszünk, csak kendőkalandozunk. 
Horgoljunk együtt egy nyárias kendőt, egyszerűt, játékosat, semmi olyat, hogy beletörjön a horgolótűnk vagy az agyvelőnk, csak töltsünk együtt megint egy hetet az idei tavaszban!
A háromszögkendő mintája a horgolás legvégéig titkos, a nyolc féle színt, amiből a csomag áll, kedvünk szerint használjuk majd, a kis dísz, amit gyöngyökből készítünk, mind különböző lesz. 


 

A színekről

Egyik a hűvös és üde kék, a szabadságra újjászületés kendőjéhez, másik a tiszta bézsek, halvány rózsaszínek árnyalata, a tisztaságra, egyszerűségre újjászületéshez, és a harmadik az életöröm sárgái és rózsaszínjei, bármelyikre szükségünk lehet, választani se könnyű. 


A fonalakról

A Solo Lino hűvös és fényes len, a Diversa természetes, rusztikus pamutszál, a kettő együtt egy kalandos vállalkozás, de meg fognak férni egymással, sőt, elválaszthatatlanok lesznek végül. Több mint ezer méter fonalból egy kényelmes, nagy kendőt horgolhatunk magunknak, ékszernek, szél ellen, Nap ellen, estére, reggelre, az egész hosszú nyárra. 


Alapanyagok

A kendőhöz szükséges: 4 gombolyag Lana Grossa Diversa, 4 gombolyag Lana Grossa Solo Lino, gyöngyök vagy gombok. 

Szükséged lesz még: ha szorosan horgolsz 4,5 mm-es, ha lazán horgolsz 3,5 mm-es horgolótűre, és egy varrótűre a szálvégek elvarrásához, és a gyöngydíszhez. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír minta