A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Tavaszi-nyári Phidar fonalak tesztelése 2017

Kedvenc bloggereink ismét tesztelték a francia Phildar fonalgyár tavaszi-nyári fonalait. Íme a próbák eredménye: 

 

Szöszblog

Ő, ha megjött az iskolából, már tavasszal lerúgta cipőjét, ledobta nadrágját, ingét, és egészen késő őszig ebben az egyetlen szál klottgatyában mászkált

"Amikor lehetőséget kaptam rá, hogy kipróbáljam az 1001 fonal egyik tavaszi újdonságát, a Phil Matelot fonalat, azt terveztem, hogy menő tavaszi-nyári táskát fogok belőle makramézni. Aztán megérkezett a csomag, és a Matelot sokkal puhábbnak bizonyult, mint azt előre képzeltem, olyasféle érzés volt megtapintani, mint a legpuhább, vastag, extra minőségű fürdőköntösöket."

Phil Matelot vastag pamut keverékfonal

 

Anyahajó

Tavaszi Phildar-teszt

"Technikailag semmi különös, de a csillogó fémszálak miatt igazi szemmágnes lett ez a kendő.
Amit még érdemes tudni a fonalról: pamut-műszál-viszkóz keverék, a fémszálak néhol arany, máshol ezüst színűek, de egyik sem túlontúl tolakodó. Pont ezért szerintem mind a hideg, mind a meleg színtípusok tudják hordani (ha nem is a bézs árnyalatot, de valamelyiket a színpalettáról mindenképp.) 135 méteres az 5 dekás gombóc és a kicsit több, mint három gombócból készült kendőt azért már húzza lefelé a súlya. Egyébként pont ezért is mutatna jól belőle a láncszemívekből készülő stóla is."

Phil Soleil fémszálas pamutfonal

 

Kreamojza

Szotyiék, avagy a fonaltesztelés harmadik felvonása 

"A fonalról csak jókat tudok írni, szerintem amigurumi horgolásra lett teremtve, bár e tekintetben elfogult vagyok. Egész biztos, hogy csomó klassz dolgot lehet készíteni a Phil Cabotine-ból, például puha takarót, vagy meleg kardigánt, vagy bármilyen babaholmit. Én figura horgolására teszteltem, arra pedig tényleg tökéletes. Eddig is szerettem pamut és akril keverék fonallal dolgozni, mert általábban sokkal puhábbak, mint a sima pamut fonalak, de van tartásuk és strapabírók. Ez mind igaz a Cabotine-ra is, hihetetlenül puha, kicsit vastagabb fonal, ami azt jelenti nálam, hogy 3,0-as tűvel horgolva is szoros felületet ad (én általában 2,5-es tűt szoktam használni amigurumiknál). Egyáltalán nem "szöszös", és bár még nem próbáltam, de valószínű, hogy tisztítani sem nehéz. Szóval tényleg szuper fonal, érdemes kipróbálni."

Phil Cabotine pamut keverékfonal

Botthéka

Mystere bag

"Hát íme…a teszt Phil Mystere fonalakból…A kezdeti nagy hezitálás után hamar eldőlt, hogy nem fogok elszakadni a megszokott „lehetőleg olyasmi készüljön, amit használnék én is” gondolattól. Az is hamar kiderült – látván a fonal horgolási képét és raffiaszalaghoz hasonlatos anyagszerűségét – , hogy olyan textúrát szeretnék létrehozni, ami tömöttebb, fonott hatást kelt. Így a horgolás mellett a hímzés is bekerült a képbe. Igaz így a tervezett „készüljön több tárgy” ötletet elvetettem – ez a textúra „eszi” a fonalat (a 3 gombolyagnyi fonal ehhez a vállra akasztható táskához és egy kisebb clutch bag-hez volt elegendő)."

Phil Mystere viszkóz keverék fonal

Annás kertje

Elkezdtem kötni...

... az 1001fonal tavaszi-nyári tesztfonalával és nem tudtam abbahagyni :) Amikor tesztelésre választhattam 5 gombóc Phil Noe fonalat, megakadt a szemem ezen a két színen, azonnal tudtam, hogy a homokszín-korall párosból szuper pólót tudnék kötni. A fonal összetétele is ezt sugallta, a fele pamut, ami puha és jó nedvszívó, a fele akril, ami ugyan nem kedvencem, de sokat segít abban, hogy ne páncélt kössünk, hanem egy simogatóan puha felsőt. A fonal szerkezete is különleges, olyan, mintha kötött zsinór lenne, ettől vastag ugyan maga a fonal, ennek ellenére mégis könnyű, levegős. A lényeg, hogy szerelem volt első látásra."

Phil Noé pamut keverékfonal

Tartalomhoz tartozó címkék: hír