A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

5+1 legjobb tippünk, hogy mit kézműveskedj a gyerekkel a nyáron

A nyári szünet szülők számára sokszor hosszúnak tűnő hetei alatt több időnk és lehetőségünk van kézműveskedni is. Az 1001fonal boltban találsz nem egy olyan alapanyagot, eszközt, amivel a gyerekek - akár önállóan is - tudnak alkotni valami szépet. Összeszedtünk most ezek közül néhányat.

 

Stockmar méhviasz marokkréta

Az egyik legkézenfekvőbb kreatív tevékenység a rajzolás. Már egész kicsi gyerekeknek is ajánjuk a Stockmar méhviasz krétáit, amelyek semmilyen toxikus anyagot nem tartalmaznak, ezért nyugodt szívvel adhatjuk kisgyerekek kezébe is. A marokkréták már a ceruzafogás kialakulása előtt természetes rajzolási élményt nyújtanak, mert jól illeszkednek a kicsik kezébe. A legkisebbektől a kisiskolás korosztályig szívesen rajzolnak vele a gyerekek. 

A Stockmar cég méhviasz termékei egyedülállóak a magyar piacon. A méhviasz kréták színének ragyogása, sokoldalú használata és illata feléleszti a gyermekek érzékeit. Legyen szó akár rajzolásról, festésről, rétegzésről, kaparásról, a színek megolvasztásáról a Stockmar termékek ragyogó színei örömteli élményt nyújtanak majd.

Megnézem >>
 

Körmöcskézés

A körmöcskézést az óvodás gyerekek élvezik a legjobban. Segítségével könnyedén készíthetnek egy hosszú fonott szálat, amiből aztán bármi lehet: állatok, szőnyeg, falidísz, vagy használhatják kantárnak, póráznak. Minél több ága van a körmöcskének, annál nehezebb vele dolgozni, viszont annál szebb, összetettebb szálat kapunk.

Az élvezeten túl a körmöcskézés fejleszti a kezek finommotorikáját és a koncentrációs készséget. A kisgyerekeket az alkotás öröméhez juttatja az életkoruknak megfelelő elfoglaltság által.

Viszonylag vastag fonal kell hozzá, ideális és a színátmenetek miatt különleges élvezethez jutattja a körmöcskézőt a Schoppel Wolle Reggae Ombre színátmenetes gyapjú fonal.

Megnézem >>

 

Készítsünk pompomot

Pompomot készíteni pofonegyszerű, főleg, ha van egy-két jó pompomkészítőnk. Csak feltekerjük rá a fonalat, kettévágjuk, megcsomózzuk és kész is. A pompomokból aztán lehetnek állatkák, logó díszek, girlandok, szőnyegek. Az interneten is találhatunk rengeteg jó ötletet pompomos projektekhez.

Az 1001fonalnál több féle pompomkészítő is kapható - a minitől a maxiig, szív alakú, 4 darabos készlet.

A pompomokat iskolás gyerekek egyedül is el tudják készíteni. 

Megnézem >>

 

Nemezelés

A nemezelésben az a jó, hogy egy természetes anyag, a finom gyapjú alakul a kezeink között szűnyeggé, golyóvá, madárrá vagy akar lehelletkönnyű gyapjúképpé. Néhány alapfogás elsajátítása után különösebb kézügyesség nélkül is készíthetünk gyönyörű dolgokat. Nemezelni lehet vizesen szappannal vagy szárazon tűvel. Ha filcanyagot nemezelünk, abból varrhatunk pénztárcákat, tokokat, táskákat.

Boltunkban kapható nagyon szép színekben pompázó fésült merinói gyapjú, vizes nemezeléshez papíralátét, tűs nemezeléshez szettek és többféle tű. 

Megnézem >>

 

Szövés szövőkereten

A Clover mini szövőkerettel egyszerűen készíthetünk kisebb szőtteseket. Az elkészült darab kb. 24x12 cm-es lesz. Mintákat is szőhetünk bele, készülhet tolltartó, szemüvegtok, bögrepulcsi és még sok minden más.

A keret a fonalon kívül mindent tartalmaz, ami szükséges a szövéshez. 

Megnézem >>

 

Színezzetek együtt

Maradt még néhány színezőkönyvünk, amiket gyerekeknek is tudunk ajánlani, illetve a közös színezés lehet ez egy nagyon jó szülő-gyerek közös elfoglaltság. A színezők nagy kedvezménnyel kaphatók, a boltban nagyobb választékban, mint a webshopban, és van még néhány színezőeszközünk is.

Megnézem >>

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír