A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Szubjektív ajánló: Scheepjes Yarn magazin - 12. szám: Romance

Szubjektív ajánló: Scheepjes Yarn magazin - 12. szám: Romance

Szerettünk volna egy szokásos kötés-horgolás magazint bemutatni neked, de a 12. Yarn nem az.

Belelapoztunk és visszaadta a hitünket abban az őrültségben, hogy világunkat a kultúra oly mélyen áthatja, hogy minden korszakban kitörölhetetlen nyomot hagynak a művészek.

Négy múzsának állít emléket a Scheepjes, Elizabeth Siddalnak, Fanny Eatonnak, Annie Millernek és Effie Graynek, négy nő, aki köré egy festőiskola, egy titkos társaság, egy misztikus csoport szerveződött, a preraffelliták.

   

Tulajdonképpen nekik négyüknek készíthetünk pulóvert, indás-virágos kardigánt, hímzett övet, papucsot, takarót, táskát, vagyis magunknak készíthetünk olyan darabokat, ami nem egy hétköznapi ruhadarab, hanem egy régről visszatért emlék, egy tárgy a hétköznapiság ellen, szembefordulás az unalommal.

Van neked már gránátalma brossod? Mostantól nem fogod érteni, miért nincs.

   

Ismered a híres festményt, Opheliat, a vízben lebegő gyönyörű nőt? Lizzie Siddal van a képen, és bár állítólag melegítették a modell kádját, de a hosszú alkotás alatt az mégis kihült, és a reményteljes festő és költő menthetetlenül megfázott. Ophelia sorsa is övé lett, titokzatos módon, ami a vászonra kerül, az más módon is összefonódik.

Négy nő, aki művész volt, modell, bonyolult, fájdalmas és gyönyörű szerelmek mozgatórugói, pompás és tragikus életük még sokakat meg fognak ihletni, nagyon boldogok lennének, ha tudnák, hogy kardigánjuk lett (és miért ne tudhatnák?)!

A Yarn 12. – Romance minden nő polcán ott kell legyen, akik hisznek a színekben, a sosem múló hatásban, abban, hogy a világ folyásába beleszólhatunk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír