A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

5+1 top projekt ötletünk nyárra

Végre itt a nyár, mindjárt kezdődik az iskolai szünet is, és kiszabadulhatunk a városból. Nyaralás alatt a kreativitás is előjön belőlünk, mit kössünk-horgojunk hát? A nyári projektötletek kiválogatásánál kisebb, hordozható darabokra koncentráltunk, amiket ilyenkor azért is szeretünk jobban, mert nem kell az ölünkben egy vastag gyapjú pulóvert vagy takarót tartani.

Horgolt-kötött virág, pillangó, madár

Gyönyörű virágokat vagy bájos pillangókat horgolni, kötni nem bonyolult dolog. Ezek az apróságok önmagukban is nagyon kedves ajándékok lehetnek, de ruhadarabokat, kiegészítőket vagy lakáscikkeket is díszíthetünk velük.

Használhatunk alap pamutfonalat hozzá, de a gyönyörű színekben kapható, horgolócérna vastagságú Scheepjes Maxi Bonbon fonal is kiválóan alkalmas a célra.

Megnézem >> 

 

Horgolj szandált magadnak!

Egy Philldar Espadrilles szandáltalp, 3 gombolyag Phil Coton 3 pamutfonal, egy 2 mm-es horgolótű és egy ingyenes minta. Ennyire van szükséged, hogy egyedi szandált horgolj magadnak. És mivel a Coton 3 fonal mostmár 60 árnyalatban kapható, a szandálod lehet a kedvenc ruháddal, táskáddal megegyező vagy harmonizáló színű. 

Szandáltalp >>  
Pamutfonal >>  
Ingyenes minta >>

 

Horgolt csillagkendő színátmentes fonalból

A csillagkendő egy igazán jó nyári projekt, nem melegít sem horgolás, sem hordás közben, viszont nagyon feldob bármilyen nyári öltözéket. Még egyedibbé válik a kendő, ha egy hosszan színátmentes pamutfonalból - Plassard Ravinala vagy Scheepjes Whirl - készítjük, és ezekből a fonalakból egy gombolyag elég is egy nagyobb kendőhöz.

 

Amigurumi figurák

Amigurumi horgoláshoz mindent megtalálsz náunk: alap pamutfonalból több, mint 200 színárnyalat kapható, vannak biztonsági szemeink, tömőanyag és szakirodalom. Ezek a cuki állátkák minden gyerek kendvencei, sőt vannak, akik horgolt markolóval alszanak. Az amigurumi horgolás nagy szabadásgot ad a kezünknek, mert minden formát elkészíthetünk a segítéségvel.

 

Kötött kendő vékony gyapjúfonalból

Egy gombolyag hosszan színátmentes Zauberball fonal elég egy dekoratív kendő megkötéséhez. A fonal "maga adja" a csíkokat, és a finom csipkemintákat is jól kihangsúlyozza.

 

Tapestry technikával horgolt karkötő

A nyár arra is jó alkalom, hogy új technikákat probáljunk ki. A tapestry horgolással nagyon érdekes geometriai mintákat hozhatunk létre, és olyan lehetőségeket is ad, amit a sima horgolással nem tudnánk megvalósítani. Nagyon klassz táskák készülnek ezzel a módszerrel, de ékszereket is horgolhatunk így.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír