A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Szupergyors kötés Addi Express kézi kötőgépen

Szeretnél kézzel készített holmikat, de nincs időd vagy türelmed napokig, hetekig készíteni egy-egy projektet? Nem tudsz kötni, mégis szeretnél saját kötött ruhákat, lakberendezési tárgyakat vagy egyéb kiegészítőket? Akkor az Addi kötőgépeit neked találták ki!

Addi Express Kingsize kötőgép

Az Addi kézi kötőgépeivel könnyedén készíthetsz ruhadarabokat, sapkát, sálat, kesztyűt, pulóvert. Lakberendezési tárgyak kötésére is tökéletesen alkalmas, legyen szó akár díszpárnáról, szőnyegről vagy lámpabúráról. Mivel nem kell tudnod kötni hozzá, itt tényleg csak a fantázia és a kísérletező kedv szab határt az alkotásnak. 

A kötőgépeket kézzel kell kell tekerni, a fogak mérete és kiosztása fix, tehát nem változtatható. Ha sűrű textúrát szeretnél, akkor 5,5-6 mm-es tűhöz való fonalat használj hozzá, ha például egy laza nyári felsőt, akkor 4 mm-es tűhöz való fonallal is dolgozhatsz. A kötőgépekkel lehet körben kötni, akkor egy csövet kapunk, és lehet ide-oda kötni, akkor az eredmény egy lapos, négyzet alakú darab lesz, ami lehet bármilyen hosszú, de a szélességét a kötőgép mérete szabja meg. 

Addi Express Professional kötőgép

Az Addi Express kötőgépek két méretben kaphatók: a kisebb Addi Express Professionalnak 22 foga van, az elkészült körben kötött darab körfogata kb. 8 cm lesz. Ezen készíthetsz gyereksálat, kesztyűket, zoknikat, vagy akár nagyobb ruhadarabokat, takarókat is, de akkor többet kell majd összevarrnod.

A nagyobb, Kingsize kötőgépnek 46 foga van, az elkészült darab körfogata 50-55 cm lesz, tehát ezen tudsz felnőtt sapkát a legegyszerűbben kötni. Készíthetsz körsálakat, részekből összeállított pulóvereket, szoknyákat, és mindenféle lakberendezési holmit is. 

A kötőgépekhez rengeteg angol nyelvű minta és videó áll rendelkezésre, és mi is készítettünk egy videót, amin bemutatjuk, hogyan lehet a Kingsize kötőgépen sapkát kötni. Fonalajánlót találsz a kötőgépek termékoldalának alján. 

A kötéshez szükséged lesz egy segédtűre, azt is megtalálod a kötőgépek oldalán.

Ezen túl találsz mintákat az Addi Express kötőgéphez a ravalry.com-on és rengeteg hasznos videót az Addi kötőgépes youtube playlistjében

További projektötletek »»

Milyen fonalat használjunk az addi Express kötőgépekkel? »»

Tartalomhoz tartozó címkék: hír