A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Mit horgoljak a babának?

Egy kisbaba érkezése minden családban nagy súlyú és örömteli esemény. Természetes, hogy mindenki szeretne valamivel kedveskedni a kis jövevénynek. Ha tudunk horgolni, nagyon sok aranyos, és nem utolsósorban hasznos holmit készíthetünk a picinek, ráadásul ezek egyediek, kimondottan neki készülnek, emiatt az eszmei értékük is hatalmas. Akár édesanyaként, akár nagymamaként, akár csak távolabbi rokonként, vagy ismerősként, barátként várjuk a picit, a horgolás révén nagyon szép dolgokkal ajándékozhatjuk meg.

 

De mit is lehet érdemes horgolni egy pici babának?

Kiscipőt. A kisbabák keringése még nem az igazi, emiatt szinte mindig hideg a kezük, lábuk. A hagyományos cipők persze még nem nekik valók, és a zoknik is lecsúszhatnak a picike lábakról. Egy horgolt kiscipő éppen ezért jó szolgálatot tehet, főleg, ha megkötővel lehet róla gondoskodni, hogy ott is maradjon a gyermek lábán.

Takarót. Még a nyári hónapokban is, amikor nekünk többnyire melegünk van, a kisbabákra, pláne az újszülöttekre nem árt vigyázni: ők a jó meleg anyaméhből jönnek, fázhatnak odakint. Ősszel és télen pedig biztosan jól jön egy jó meleg gyapjú van prémium akril horgolt takaró.

Sapkát. Az újszülöttekre gyakorlatilag kötelező a sapka, hiszen még nagyon érzékeny a fülük, és a legkisebb szél is problémát okozhat. Egy horgolt kissapka ezért jó szolgálatot tehet, pláne, ha fülvédős.

Szundikendő. A legtöbb babának van egy alvóspajtása, amihez ragaszkodik, és akár éveken át kötelező tartozék az ágyban. Egy kedves figurával ellátott szundikendőt akár horgolhatunk is a picinek. Ha kifejezetten puhát szeretnénk, léteznek plüssre hasonlító, soft fonalak. Kicsit nehéz velük dolgozni, de megéri a fáradságot!

Egy kis amigurumi. Bár az újszülöttet még nem igazán érdeklik a játékok, hamar eljut abba az időszakba, amikor már bizony igényli a kis állatkákat, és egyéb, számára készült tárgyakat. Az amigurumi technikával kisállatokat, babákat horgolhatunk neki, de akár egy izgalmas játékkockát is kaphat, eltérő mintával az oldalain. Javasolt a tiszta pamut fonalak és a kontrasztos színek használata, ez érdekesebb a piciknek.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír