A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Kötni mindenki tud!

Az az igazság, hogy nagyon szeretünk kötni és horgolni. Imádjuk a fonalakat, mindig a valami új, izgalmas projekten törjük a fejünket, ez a hobbi szó szerint átszövi az egész életünket. És mint minden nagyon jó dolog az életben, ez is még jobb lesz, amikor megosztjuk másokkal. Ezért szeretünk veled beszélgetni, amikor bejössz a boltba, ezért tartunk klubokat, működtetünk csoportokat a facebookon.

Elindítottunk egy új kampányt, aminek a célja, hogy segítsünk azoknak, akik most akarnak belépni a modern kézimunka világába. A weboldalunkon egy külön részt alakítottunk ki a kezdőknek, hogy segítsük az elindulást, és kitaláltunk több féle fonalcsomagot az első projektekhez.

És a legnagyobb újdonság talán az, hogy készítettünk egy nagyon részletes, kezdőknek szóló videótanfolyamot Szilvásy Ildikóval, aki évekig tanította nálunk a horgolás alapjait. Ez a több mint két órás online tanfolyam ráadásul ingyenesen elérhető a youtube-on, úgyhogy mostmár tényleg csak rajtad múlik, hogy profi horgoló légy. (A kötés videótanfolyam is készül, és hamarosan az is elérhető lesz.)


Az alábbiakban kolléganőnk, Viki mondja el, hogy mit jelent számára a kezdőknek szóló kampányunk két jelmondata.

Abban hiszünk, hogy minden életrevaló, életigenlő tudás együtt születik velünk, az hogy “meg kell tanulni”, csak annyit jelent, hogy bátran el kell kezdeni, csinálni kell. Szarajevó évekig tartó ostroma alatt megtanultak krumplit termeszteni a hetedik emeleti erkélyen? Nem! Tudtak krumplit termeszteni a hetedik emeleti erkélyen. Begyakoroltuk a lélegzetvételt, a járást, a beszédet és a beszélgetést. A szerelmet. Írni is tudtunk, amint megérett rá a kezünk, ahogyan a betűáradat olvasásra készteti a villamosból kibámuló óvodást. Ha érdekel a fonal, ha csodálod a kötött holmit, akkor csak be kell gyakorolni, kötni mindenki tud!

Még egy ügyesen meghajlított fűzvesszővel is, bármiből, ami szálas, úton útfélen, unatkozva, várakozva, ideges izgalomban, boldogságban, szerelmi csalódásban, kádban és ágyban, zsebben a fonal, kabátujjában a horgolótű, leckekikérdezés közben, szülői értekezleten, iskolában, ebédidőben, álmatlan hajnalon, horgolni mindig lehet!


Kezdő horgolás videótanfolyam

Több mint két órás videótanfolyamunkon Szilvásy Ildikótól, a horgolás nagymesterétől tanulhatod meg az alapfogásokat. Részletesen bemutatunk minden eszközt és alapanyagot, az alappálcákat, a síkban és körben horgolás fortélyait, a fogyasztást, a szaporítást és a mintaolvasást.

Ezzel a tanfolyammal egy olyan biztos tudást szerezhetsz, amivel bátran belevághatsz életed első horgolt projektjébe. 

Youtube playlist »»


Alapcsomagok kezdőknek

   

Ezek a csomagok kifejezetten kezdőknek készültek, megtalálsz benne mindent, ami az elinduláshoz szükséges. Ezzel a csomagoggal és a kezdő videókkal vagy könyvvel minden adott a kötés vagy a horgolás megtanulásához. 

A csomagokat a képre kattintva tudod megnézni. »»


Első kötött vagy horgolt projektek

Ideális első projekt alap kötési vagy horgolási ismeretekkel: egyszerű mintával, szupervastag és szuperszínes gyapjúfonalból készíts egy sapkát magadnak!

A csomagban találsz egy gombolyag Lana Grossa Olympia fonalat és egy magyar nyelvű kötés és horgolás mintát. 

Öt különböző színváltozatban kapható. Természetesen profik is elkészíthetik!

Téli Olimpia sapka fonalcsomag mintával »»


Gomitolo Tosca kendő fonalcsomag mintával

Ha már az alap öltéseket tudod, bátran vágj bele első horgolt kendőd elkészítésébe! A Tosca-kendő háromszög alakú, és csak láncszemekből és egyráhajtásos pálcákból áll, a fonal színességének köszönhetően mégis állati jól néz majd ki. 

A csomagban találsz egy gombolyag Lana Grossa Gomitolo Tosca fonalat és egy magyar nyelvű mintát. 

Gomitolo Tosca kendő fonalcsomag mintával »»


Miért jó kötni és horgolni?

“Ildikó vagyok, fonalfüggő. Kilenc órája tiszta... ja, már nem…” Hogy miért is jó kötni, horgolni? Az 1001fonal barátai facebook csoport tagjai idén májusban a Nők Lapja újságírójának kérdésére megosztották, hogy mi mindent jelent számukra a kézimunkázás. Ezekből a vallomásokból olvashatsz egy ízelítőt az alábbi linkre kattinva. 

Elolvasom a bejegyzést »»


Kötni kötőtű nélkül is lehet

Ha pedig a gyors sikereket szereted vagy nagyra törő terveid vannak a kötés területén, akkor az Addi Express kötőgépeket neked találták ki. Ezekkel a kötőgépekkel akkor is tudsz kötni, ha a kötőtűvel még nem megy a kötés:

  • a Kingsize kötőgépen készíthetsz pl. sapkákat, fejpántokat, körsálakat, poncsókat és takarókat
  • a Professional kötőgépen pedig kesztyűket, lábszármelegítőket és mindenféle darabokból összeállított kisebb holmit.

Addi Express kötőgépek »»


Kötő és horgoló 1001Klubok

Ez az a klub, ahová eljöhetsz akkor is, ha még sosem horgoltál vagy kötöttél, akkor is, ha valamikor régen már próbáltad, de most elbizonytalanodtál, és akkor is, ha félsz egyedül nekiállni egy nagy munkának.

A horgoló- és kötőklubokba kedvezményes árú bérletet is válthatsz: az 5 alkalmas bérlet 15,000 Ft-ba, a tíz alkalmas 28,000 Ft-ba kerül. A bérletek egy évig érvényesek.

További információ és jelentkezés »»
 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír