A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Könyvajánló - Horgolt mandalák

Könyvajánló - Horgolt mandalák

 

Haafner Linssen: 

Horgolt mandalák

Körben horgolni sokkal egyszerűbb, mint egyenesen. Főleg, ha ilyen pontos rajzokat követhetünk, hálásan gondolunk a szerzőre, mert a teljes kört lerajzolta nekünk, nem csak egy-egy mintaegységet. 

Ha végiglapozzuk a könyvet, elkezdünk körökben gondolkozni, akárminek lehet az alapja. Igazán csak választani nehéz, hogy melyik legyen a legelső: geometrikus, kaleidoszkóp-szerű vagy a retrócsipke. 

Ehhez a könyvhöz fonalat is csak így lehet ajánlani: a kedvenceddel horgolj!
Rendkívül fantáziadús mintákat kapunk, de nem bénítja le a kreativitásunkat, mert azt, hogy mire fogjuk használni végül, csak rajtunk áll, csak el kell kezdeni kerekebbnek látni a világot.

A “Levelek és csipke” mintát már láttam valahol… Hat éves vagyok, az asztal sötétbarna, és a fehér mezők közt a lyukakon pompásan átfértek az ujjaim, de nem biztos, hogy ezt szabad csinálni. Már negyven vagyok, és egy kicsit bizonytalan abban, hogy ebből az ismerős terítőmintá-ból tényleg tudok egy stólát csinálni, de megpróbálom. Az 55 színű Scheepjes Maxi Bonbonból 15 színt biztosan fel fogok használni, nem is annyira a végeredmény, hanem a hosszú folyamat miatt, hogy el ne unjam, nehogy idő előtt másik mintát nézzek Haafner Linssen könyvéből, mert én legelőször ezt a régről ismert terítőmntát akarom visszacsalni az életembe. 

Cser Kiadó
2016.
125 oldal
3995,– Ft

Tartalomhoz tartozó címkék: hír