A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Kihagyhatatlan projektek nyárra

A kötést és a horgolást sokan téli hobbinak tartják, ami érthető, hiszen szívesebben bíbelődünk puha gyapjúfonalakkal egy hosszú téli estén kedvenc fotelunkban ülve, jól beburkolózva. Mi azonban azt valljuk, hogy az alkotás öröméről nyáron sem kell lemondani, sőt! 

Az viszont kétségtelenül igaz, hogy nem minden projektet visz szívesen magával az ember a strandra vagy egy piknikre, hiszen nem akar nagy csomagokat cipelni és nem akar meleg takarókat vagy nagy pulóvereket tartani az ölében. A jó hír az, hogy nem is kell, hiszen van jópár olyan projekt, amit könnyedén magunkkal vihetünk, amik szinte magukat horgolják, mert nem kell sokat számolni, nem kell nagyon odafigyelni rájuk, miközben készítjük őket, mégis megnyugtatnak és inspirálnak, és a végén gazdagabbak leszünk egy saját készítésű holmival.

Az alábbiakban mutatunk néhány olyan projektet, amit nyáron is könnyen elkészíthetsz a vízparton, egy parkban vagy éppen a vonaton ülve, a holland Scheepjes fonalaival a főszerepekben.


A megunhatatlan nagyinégyzet

Ha mindig is szerettél volna egy patchwork ágytakarót a hálóba, de inkább horgolnád, mint varrnád, akkor ezt a kétszínű négyzetekből álló takarót neked találták ki! 

Végy 18 különböző színt legnépszerűbb takarófonalunkból, a Scheepjes Colour Crafter prémium akril fonalból, és a nyaralás alatt horgold meg ezt a káprázatos takarót!

Ingyenes minta »»
Scheepjes Colour Crafter fonal »»


Táska nagyinégyzetekből

Nagyinégyzetekből nem csak takarót, hanem táskát is horgolhatsz, ez néhány nap alatt el is készül, és legközelebb már viheted ebben a cuccodat a strandra, vagy tarthatod benne a következő projektedet.

Használj hozzá Scheepjes Cahlista vastag pamutfonalat, amiből nagyon jó nyári táskákat lehet készíten. 

Minta »»
Scheepjes Cahlista fonal »»


Ujjatlan, horgolt "nagyi" felső

Nagyinégyzetekből nyári felsőt is könnyedén készíthetsz. Gyorsan megtanulod a mintát, figyelni majd csak az ujjakivágásánál kell, ott kicsit másképp kell majd horgolnod.

Ez a felső biopamut Scheepjes Organicon fonalból készült, ami nagyon kellemes viselet nyárra.

Minta »»
Scheepjes Organicon fonal »»


Egyszerű nyári top

Első horgolt ruhadarabnak is tökéletes választás, nagyon egyszerű minta, csak néhány alapöltést kell ismerni hozzá. Ha túl rövidnek találod, horgold néhány sorral hosszabbra. 

Mindentudó pamut-akril keverék Scheepjes Softfun fonalat ajánlunk hozzá.

Ingyenes minta »»
Scheepjes Softfun fonal »»


Színátmenetes SBS kendő

Az internet egyik kedvenc kendőmintája, a South Bay Shawl, amiből egyszer az életben mindenkinek kell horgolnia egyet. A képen látható kendőt kolléganőnk, Kata horgolta Scheepjes Whirl fonalból. 

A minta nagyon egyszerű, gyorsan megtanulod, és nagyon fogod élvezni a horgolás minden percét, és alig várod majd, hogy a Whirl fonal mikor vált színt. 
Scheepjes Whirl fonal »»


Zerowaste kozmetikai korongok

Szeretjük a kézzel készített használati tárgyakat, és fontos számunkra a környezetünk védelme, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy készítsen magának és a barátnőinek is néhány ilyen mosható kozmetikai korongot.

A korongok Scheepjes Catona pamutfonalból készültek, az ingyenes mintát megtalálod a honlapunkon

Scheepjes Catona fonal »»


Lapozzgass Scheepjes Yarn magazint a strandon

A nyári kikapcsolódáshoz hozzátartozik egy jó kis színes magazin is, amit lapozgathatunk a strandon. A Scheepjes Yarn magazinokban mindig találsz jópár mintát, de minden szám feldolgoz egy érdekes témát is, a Micro Botanica például a növények csodálatos világát járja körül. A modellek is mind ilyen mintákkal készültek, mint a Klorofil nevű, hatszögekből álló takaró (Stone Washed fonalból) vagy a virágos szoknya Whirlettből. 

Scheepjes Yarn magazin »»

Tartalomhoz tartozó címkék: hír