A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Kedvenc bloggereink tesztelték Scheepjes fonalainkat

Néhány hónapja megkérdeztük a vásárlóinkat, hogy melyek a kedvenc kötős-horgolós blogjaik. A legnépszerűbb 5 blog tulajdonosát megkértük, hogy legújabb, holland Scheepjes fonalainkat próbálják ki, és írjanak róla egy őszinte véleményt.

Íme a fonaltesztek eredményei:

Annás kertje

Egy fonal az 1001-ből

“Nagyon jó volt ezzel a vékonyabb pamutfonallal dolgozni (170 m-es az 50 g-os gombolyag), sokkal lágyabb, puhább lesz a végeredmény, mint a megszokott vastagságú pamutokkal. Sajnos csak kevés szín kapható belőle (most 17 színt számoltam az 1001fonal weboldalán), remélem, hamarosan bővül majd a kínálat. Ami még feltűnt, hogy az élénkzöld fonal egy árnyalatnyit vastagabb, mint a másik kettő, de ezt a különbséget blokkolással el lehetett tüntetni. Szerencsére a mosásnál nem fogták össze egymást a színek, még az élénkzöld madzag is csak minimálisan színezte meg a vizet.”

Scheepjes Cotton 8

 


PLF szöszöl

Nos, tegye a kezét a szívére, és mondja meg őszintén

“A Bloom érdekes, kötött struktúrájú pamutfonal (az a fajta ami már a gombolyagban is úgy néz ki, mintha valaki már előkötötte volna a szálat), kifejezetten rugalmas, és a vastagságához képest határozottan könnyű. Bár maga a szál fogásra és viselkedésre is kissé zsinórszerű, a kész horgolt és kötött munka ebből a merevségből már csak annyit tart meg, amennyi  pamutokra általában jellemző.”

Scheepjes Bloom

 

 

Kreamojza horgolt világa

1001 Fonal - avagy a nagy fonaltesztelés

“Több próbálkozás után végül kialakult a kis csapat: Fürgeláb, a róka, Dióbél, a mókus, Feketeszeder, a medve és egy újabb Tapsifüles, aki ezúttal cuki, csíkos pizsamát húzott magára. Izgalmas kísérletezés volt ez nem csak a fonallal, de a formákkal is, és nagyon szeretem újdonsült állatseregletemet. :-) Az a legjobb, hogy a családban mindenkinek más lett a kedvence. :-) 
Annak ellenére, hogy szöszös a fonal, egyáltalán nem nehéz dolgozni vele, még az összevarrásnál sem éreztem, hogy jobban akadna, vagy küzdenék vele, szóval amigurumi horgolására tökéletes választás. Viszont pont a szöszösség miatt pici gyerekeknek nem horgolnék belőle, mivel ők még mindent a szájukba vesznek és ezek az apró szálak veszélyesek lehetnek rájuk.”

Scheepjes Stone Washed

 

 

Botthéka

“A Botthéka műhely horgolt „Vizi Malom” játéka Scheepjes Catona fonalakból készült.”

Scheepjes Catona

 

Anyahajó

Scheepjes Colour Crafter fonalteszt

“Szerintem arra, amire ez a fonal ki lett találva, tökéletesen alkalmas. Strapabíró, a vastagsága pont akkora, hogy egy nagyobb darabnak is neki lehet állni belőle. Én 4,5-es tűt használtam, de szerintem a 4-es is jó hozzá. A színei fantasztikusak, és ami egy takarónál vagy más lakásfelszerelési tárgynál fontos, hogy egy színen belül sok árnyalat van. Az általam választott színek persze nagyon kiabálóak, de össze lehet válogatni visszafogott, elegáns színpalettát is. A fonal vastagsága egyenletes volt végig, amennyit eddig felhasználtam, abban nem volt toldott rész vagy rosszul font rész sem. Szóval maximálisan öröm volt dolgozni vele. És bármennyire gondolkozom, hátrányt vagy gyenge pontot nem tudok mondani."

Scheepjes Colour Crafter

Tartalomhoz tartozó címkék: hír