A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Hogyan vihetjük fel a kézimunkánkat a repülőre?

Egy hosszadalmas repülőútra készülve természetes, hogy az ember igyekszik felfegyverezni magát olyasmikkel, amikkel kicsit lekötheti a figyelmét, hogy jobban teljen az idő. Aki szeret kötni, illetve horgolni, annak kézenfekvő, hogy a kézimunkáját vinné magával a repülőre. Csakhogy van egy kis gond: a fém kötő- illetve horgolótűk nemigen fognak átmenni a biztonsági ellenőrzésen. Szerencsére azonban nem kell beletörődni, hogy akkor mással leszünk kénytelenek elfoglalni magunkat, vannak ugyanis megoldások, hogy mégiscsak haladhassunk legújabb projektünkkel.

Tippek, hogy köthessünk, vagy horgolhassunk repülőn:

  • Felejtsük el a fém horgolótűket, kötőtűket! Kiváló minőségű, jól használható fából, műanyagból, illetve bambuszból készült készleteket lehet kapni, amik nagyobb valószínűséggel átjutnak a biztonsági ellenőrzésen.
  • Győződjünk meg róla, hogy a fonalaink könnyen hozzáférhető helyen vannak, de kellőképpen elkülönítve egymástól ahhoz, hogy ne akadjanak össze, ne tudjanak gubancolódni.
  • Célszerű az összes kézimunkát egy átlátszó táskába helyezni, hogy a biztonsági személyzet könnyen átláthassa a készletet, így nem kell egyesével kipakolni az utolsó kötőtűt vagy szemjelölőt is.
  • Felejtsük el szálvágót! A fölösleges fonal elvágásához gyerekollót vihetünk magunkkal, de a kötő- és horgolókészletekben fellelhető szálvágót nem valószínű, hogy fölengedik a gépre.
  • Ne vigyük el magunkkal a kedvenc tűinket! Ha bármilyen okból mégiscsak fennakadna a készletünk a biztonsági ellenőrzésen, az olcsóbb tartaléktűket biztosan nem fogjuk annyira sajnálni, mint a kedvenceket.
  • Kedvesen és udvariasan válaszoljunk a biztonsági személyzet kérdéseire! Ők csak a munkájukat végzik, ezt ne feledjük el. Minél udvariasabban és egyértelműbben válaszolunk a kérdésekre, annál hamarabb túleshetünk az ellenőrzésen.
  • Mindig nézzük meg az adott légitársaság tiltólistáját! Az egyes járatokon eltérő lehet, hogy mit engednek felvinni a gépekre, és mit nem, mert országonként mások a szabályok. Győződjünk meg róla előre, hogy magunkkal vihetjük-e készletünket.

Facebook oldalunkon az 1001fonal kevelői még ezeket a tippeket ajánlják:

"Általános tanácsként talán annyit tudnék hozzátenni, hogy érdemes úgy nekiindulni kötéssel, hogy egy biztonsági szálat belehúzunk, hogy ha mégis mennie kell a tűnek, a szemek megmaradjanak." -  Zsuzsa

"Kötőtűből a fa/bambusz simán. Horgolótűből a Clovernek azok a sárgás színűi (Clover Soft Touch horgolótű - a szerk.) fel szoktak menni és a sima legegyszerűbb kis alumíniumokat is átengedik (olasz, magyar és Stansted tapasztalatok)." - Diana

Jó pihenést kívánunk! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: hír