A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Hímzés az 1001fonalnál

Hímzés az 1001fonalnál

Még egy fonalas szenvedélyhez hozzá tudjuk tenni a megszokott 1001-es tartalmat! 

Hónapok óta gyűjtögetjük a különleges és különlegesen jó minőségű hímző eszközöket, még nincs minden, amit ebben a témában el lehet képzelni, de mostmár van mire hímezni, és van mivel.  

Szeretnénk bemutatni Neked, mi mindent találsz már meg nálunk, ha régi hímző vagy, ha kacérkodsz ezzel az új hobbival, mert olyan örömteli tevékenységnek tűnik, és valóban az is, és széles kapukat tár ki, rengeteg területe van, szinte bejárhatatlan ősi és minden korban megújuló hagyomány. 

Minden, ami hímzés »»


Vásznaink

Három féle kitűnő minőségű és pontosan, szabályosan szőtt hímzővásznat találsz az 1001-ben, a szabályos szövés és szép felület garantálja, hogy élvezetes lesz dolgozni rajta, és olyan lesz már a legelső munkád is, amivel elégedett leszel.   

1. Keresztszemes hímzéshez elsősorban az Ayda vásznat ajánljuk, most hófehér, törtfehér és natúr színben kapható, mérnökien pontos “rácsozással” a tökéletes keresztöltések készítéséhez.

2. Bármilyen hímzőöltéshez tökéletes a Maria vászon, ami most négyféle színben érhető el: hófehér, törtfehér, krém és homokszínben. Sűrű, ránézésre nem rácsos, mint az Ayda, de mégis jól számolható, pontosan hímezhető vastag pamutvászon. Az osztrák Eugen Übelhör textilgyár a Maria vásznat 30 színben gyártja, nagyon kíváncsiak vagyunk, milyen színű alapokra szeretnél hímezni, mondd el nekünk, hogy bővíthessük a színválasztékot, a modern hímzés is használ színes alapokat, de a tradicionális japán sashiko technika is mély, sötét alapszínre készül. 

3. Szabályosan szőtt lenvászon: natúr, törtfehér és hófehér színben. Rusztikus vászon, a virágos, botanikus hímzések tökéletes alapja, és a rusztikusság ellenére szabályosan szőtt, ami könnyűvé teszi a munkát, és nagyon szép végeredményt garantál. 

+1. A már jól ismert 1001-es gyapjúfilc. Apró hímzésmunkák tökéletes alapja, rengeteg árnyalatban. 


Hímzőtűk

Na, ez sokkal fontosabb téma, mint ahogyan azt a nemhímzők gondolnák! Aki nem hímez, azt hiheti, hogy a tű az csak annyi, hogy egy darabka fém egy befűzhető lyukkal. Hát, nem! A jó hímzőtű olyan tökéletesen csiszolt kell legyen, hogy szinte ne is érezd az ujjaid között. Többféle tűre lesz szükséged a különböző hímzőmunkákhoz, nagy gonddal kerestük meg a legjobb egyesével vásárolható tűket és készleteket. Ha valaki megtalálja élete tűjét, nagyon fog vigyázni rá, ujjai között még tökéletesebbre kopik, pótolhatatlan lesz, érdemes több jó tűt is tartani a hímzőkészletben. 

  • Tompa, vastagabb tűk az Aydához (16, 18)
  • Tompa, vékonyabb tűk a Mariához (20, 26)
  • Hegyes, éles tűk a lenvászonhoz és a filchez. 
  • +1. Tűbefűzők! A hagyományos mellett találsz nálunk különlegesen szép, manadalaszerű szép tárgyat is, és nemdamilos verziót, a hímzőkészlet elengedhetetlen része a tűbefűző is. 

Rövidebb vagy hosszabb tűk: ezt főleg kísérletezve tudhatod meg, hogy neked melyik kényelmes. 

  • Japán tűkészletek: a hímzőtűk Rolls Royce-a. Japánban olyan élő hagyomány a hímzés, hogy a divat nem is elég szó rá. És megalkották hozzá a legkényelmesebb és precíz tűket, válassz egy készletet, nem fogod megbánni! Tompát és hegyeset is találsz, attól függően, milyen anyagra szeretnéd használni. 

Rámák

Van, aki mindent rámában hímez, van aki a keresztszemes öltést nem. A rámába feszített vászon kényelmesen fogható, kisasszonyosan lehet hímezni benne, de a rámába feszített hímzett dekor a falra felakasztva otthonos és modern. 

Nézd meg a hímzőkereteket »»


Előrajzoló toll

A kimosható előrajzoló toll tökéletes segítség a tervezéshez, és az öltések pontosságához. 

Megnézem »»


Nagyító

Elsőre nagymamás kelléknek hangzik, és a kamaszgyerek is kiröhöghet, amikor a nyakunkba akasszuk, de az éjszakai hímzés és a képernyőn rongált szemünk jó barátja, nem kell szégyenkezni miatta! Egyre kell csak vigyázni, komoly kockázata van, hogy olvasáshoz is elő fogjuk venni… 

Megnézem »»


Fonalak

Minden, minden, de minden 1001-es fonal hímzőfonal is! Persze, a fonalak kiszerelése jóval nagyobb, mint amennyi a hímzőmunkákhoz szükséges, de kinek nincs otthon végtelen számú és színű fonalmaradéka? Bátran és kreatívan kell kísérletezni mindenféle szállal. 

Klasszikus hímzőfonalunk jelenleg egy van: 

Candy Floss: 165 méteres biopamut sodrott hímzőcérna 52 színben, harmonikus árnyalatokban, finoman fényes szál. A Scheepjes cég a már jól ismert színskálát használta, így a Candy Floss színeit megtalálod a Maxi Bonbonban, a Catonában és a Cahlistában is, tehát tudsz játszani egy hímzésen belül a különböző vastagságú szálakkal, így adva az alkotásodnak térbeliséget. Tízdarabos készletben is elérhető a Candy Floss, öt féle színhangulatban. 

(Teaser: igazi különlegesség, növényi festésű osztott gyapjú hímzőfonal is kapható lesz hamarosan…)

+1. Szerezz be nálunk kis lapos spulnit, hogy a hímzésre összeválogatott színeidet feltekerhesd rá, kényelmesen, gubancolódás, rendetlenség nélkül legyenek együtt egy-egy projekt színei. 


Ollók

Kicsi, pontos, hegyes, éles ollóra van szükséged. Kötésnél, horgolásnál gyakran csak úgy eltépjük a szálat, de a hímzőcérna téphetetlen, minden esetben ollót kell használni. 


Könyvek

Igyekszünk beszerezni a szép, különleges, ötletes hímzőkönyveket, lessük, mik jelennek meg, erős inspirációk ezek az albumok, és nagyon frissek, a legújabb dekorációs trendeket követik, aminek része a feliratok, és a humor, habár, ez is csak újnak tűnik, de a hímzett falvédő pontosan ez volt, nem is lepődünk meg, hogy annak is reneszánsza van. 

Nézd meg a könyveket »»

+1. Menj antikváriumba, és idős rokonokhoz, szerezd meg Lengyel Gyöngyi hímzős könyveit, a valódi modernitás a tradíción alapszik. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír