A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

Fonalas projektek, amikhez nem kell tudni kötni

Fonalas projektek, amikhez nem kell tudni kötni

Fonalból nem csak kötni, horgolni lehet, hanem szinte végtelen a lehetőségek tárháza a fonal felhasználát illetően. Az alábbiakban bemutatunk néhány ötlete a karácsonyra fókuszálva, hogy milyenek díszeket vagy saját készítésű ajándékokat készíthetünk fonalból különböző technikákkal.

1. Pom-pom

Pop-pomot készíteni végtelenül egyszerű, a pom-pom nagyon dekoratív és nagyon sok mindent lehet belőle csinálni. Ezt akár gyerekekkel is csinálhatjuk, ők is nagyon élvezik a színes "labdák" gyártását.

Ha tömöttebb és egyforma méretű pom-pomokat szeretnénk, akkor használjunk pom-pom készítőt, ami több méretben is kapható.

Karácsonyfadísz

Ez egy igazi újrahasznosítós projekt: csinálhatjuk maradék fonalból és műanyag kupakokból. Ha nem lenne fonalad hozzá, válaszd a Scheepjes Colour Craftert

»» Megnézem

 

Bébi mobil

Csak egy fakarika kell hozzá és sok élénk színű fonal. A színes hatást azzal is fokozhatjuk, ha egy pom-pomon belül több színt használunk.

A Scheepjes Cahlista pamutfonalnak nagyon sok klassz színe van.

»» Megnézem

 

Pom-pomból készült karácsonyfa

Ezzel a pom-pom karácsonyfával a fákat is védheted. Csak ránéz az ember, és elönti a szívét a melegség.

»» Megnézem

 

Pom-pom ajtódísz

Színes koszorút készíthetsz az ajtóra vagy ablakba. A sok színben kapható Phil Coton 3 pamutfonalat ajánljuk hozzá.

»» Megnézem

 

2. Fali fonaldísz

Nagyon trendi és nagyon egyszerű fonal falidíszt készíteni: csupán egy léc vagy bot kell hozzá, egy olló és néhány méter fonal, ami lehet egyforma vagy különböző vastagságú.

Próbáld meg a szuper vastag Phil Express fonalat variálni a Phil Looping fonallal.

»» Megnézem

A falidíszt rakhatod karikára is, amit szintén találsz nálunk. 

»» Megnézem

 

3. Fonalgrafika

A fonalgrafikához szükséged lesz egy deszkára, egy kalapácsra és egy doboz szögre. A technika nagyon egyszerű, gyerekek 10 éves kortól önállóan is tudják csinálni, sőt imádják a szögelést. Az egyszerű grafikáktól a bonyolult portrékig és mandalákig bármit készíthetünk ezzel a módszerre.

A részletesebb grafikákhoz Scheepjes Maxi Bonbon vékony pamutfonalat ajánlunk, a nagyobb, látványosabb dizájnokhoz Phil Coton 3 vagy Scheepjes Cahlista fonalat. Ha színátmenetes fonalat szeretnél, válaszd a Schoppel Reggae Ombrét.

»» Megnézem

 

4. Macramé fülbevaló

Egyszerű és nagyon látványos ez a projekt is. Fülbevaló alap és gyöngy fog kelleni hozzá és némi vékony pamutfonal. Használhatsz Scheepjes Maxi Bonbont vagy Catonát.

»» Megnézem

 

5. Világító fénygömbök

Trendi lakásdekorációt készíthetsz néhány lufi, némi tapétaragasztó és az 1001fonalnál rengeteg színben kapható vékony pamutfonal segítségével.

»» Megnézem

 

6. Ajándékcsomagolás

Kreatív, egyedi ajándékcsomagoláshoz is használható fonal. Válaszd a Scheepjes Colour Crafter prémium akril fonalat, és egy gombolyagból nagyon sok csomagot meg tudsz csinálni. 

»» Megnézem

Még egy cuki ötlet:

»» Megnézem

 

+ Ráadás

Fénylimonádé

A gyerekek napjában többször tényleg alátesznek egy poharat, csapolnak belőle és kihörpintik.
Fonal, üveg, elemes izzó. A kis vezérlőszerkezetet praktikus belülről a fedélre ragasztani. Pom-pomokat sokféle trükkös módon lehet készíteni. Maradékfona, akinek az nincs (ha-ha-ha!), nagyon jó a Scheepjes Cahlista és a színes Phildar Mikado
Jól néz ki. Ennyi. 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír