A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

lyocell

A lyocell vagy más néven tencel egy olyan cellulóz alapú szál, amelyet környezetbarát módon állítanak általában fából vagy fa melléktermékekből. A lyocell számos jellemzővel rendelkezik, amelyek miatt népszerűvé vált a textiliparban:

  1. Környezetbarát: A lyocell előállítása során a fából származó cellulózt olyan környezetbarát módon dolgozzák fel, amely minimális környezeti terhelést jelent.

  2. Puhaság: A lyocell szálak rendkívül puha tapintásúak, a testen viselve a selyem érzetéhez hasonlít, aminek köszönhetően érzékeny bőrüek is bátran viselhetik.

  3. Légáteresztő képesség: Jó légáteresztő képessége miatt a lyocell ruhadarabok kellemes viseletet biztosítanak melegebb időben is. A lyocell könnyű és ruhalmas, ezért készíthetünk belőle bármilyen nyári holmit, akár fürdőruhát is. 

  4. Nedvszívó képesség: A lyocell szálak jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, ami lehetővé teszi, hogy nedvességet gyorsan elvezesse a testről.

  5. Rugalmas: Rugalmassága miatt a lyocellből készült ruhadaraboknak szép az esése és alkalmazkodnak a test formájához.

  6. Rugalmasan tartja a formáját: A lyocell ruhadarabok általában jól tartják formájukat, így kevésbé gyűrődnek és könnyen kezelhetők.

  7. Antibakteriális tulajdonságok: A lyocell természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ami segíthet megelőzni a kellemetlen szagokat és a baktériumok elszaporodását.

  8. Könnyen kezelhető: A lyocell ruházat könnyen kezelhető és gyorsan szárad, ami ideális lehet az aktív életmódot folytató emberek számára.

Összességében a lyocell számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyeknek köszönhetően egyre népszerűbb alapanyag, különösen a fenntartható és kényelmes ruhadarabok iránt érdeklődők körében.

Rendezés:

Lana Grossa Glamcot lyocell-pamut fonal

Újdonság: környezet- és bőrbarát lyocellből és pamutból készült fonal élénk nyári színekben
1.790 Ft 1.432 Ft
20%