A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

​Újdonság a kötés világábában: addiNovel ergonomikus csipke körkötőtű

Ha azt gondoltad, hogy a kötésben ‘nincs új a Nap alatt’, akkor az a jó hírünk van, hogy az addi ismét rácáfolt erre a nézetre. A forradalmi zoknikötőtű, a flexi CrasyTrio után íme egy újabb korszakalkotó újdonság: egy körkötőtű, amely négyszög alakú, a felületén kisebb bevágások vannak, a vége pedig sima és a csipkekötőtűknél megszokott módon hegyesebb.

Kötéstanárunk, Bekéné Paraszkay Erzsébet ajánlásával:
Nekem nagyon beválik ez az új körkötőtű. Nagyon kellemes a fogása, a kis ‘dudorok’ masszírozzák az ember ujjait kötés közben. Ezen túl a tű csúszosságát is visszafogják. Minél kisebb a méret, annál gyakrabban vannak a dudorok, és intenzívebb a masszírozó érzés. A legutóbbi Malabrigo Rios pulóver kötését is ezzel fejeztem be, a brioche kendőmet már csak ezzel csinálom.

Az addiNovel előnyös tulajdonságait azok fogják a legjobban értékelni, akiknek problémáik vannak a kezükkel. Az új tű ugyanis a négyszögletességének köszönhetően kötés közben folyamatosan masszírozza az ujjakat, élénkíti a vérkeringést. Így akár órákig is köthetünk anélkül, hogy az ujjaink megfájdulnának vagy elzsibbadnának. 

A kötőtű többi tulajdonságában hozza az additól megszokott csúcsminőséget: a tű és a damil találkozásánál észrevétlenül, akadásmentesen csúszik át a fonal. A tűvégek nagyon könnyűek és sima a felületük, pontosan és gyorsan csúsznak a szemekbe. A Novel tűkön található apró mélyedéseknek köszönhetően a fonal könnyebben rajta marad a tűn, míg a hegyes, sima véggel könnyen köthetünk le több szemet is - ezek a tulajdonságok különösen alkalmassá teszik az addiNovel tűket csipke- és azsúrminták gyors, pontos kötésére.


 
 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír