A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk

A variálható kötőtűkről: Knit Pro és Addi Click

Minden projekthez új kötőtű? A három félig megkötött pulóver pont három kötőtűt foglal, ki tudja mennyi ideig még? Vess véget a hiánygazdaságnak, próbáld ki az összeszerelhető, variálható kötőtűket! 

Az összeszerelhető, avagy variálható tűk lényege, hogy a kötőtű tűvége és damilja szétszerelhető, így a különböző tűméreteket és a damil hosszokat bárhogy kombinálhatjuk egymással. 

Ez a megoldás nemcsak azért jó, mert így mindig a megfelelő tűvég-damil kombinációt állíthatjuk elő, hanem menet közben is válthatunk tűvéget, ha a minta úgy kívánja. A félbehagyott projekteket pedig a végzáróval lezárt damilon félre is tehetjük, míg a tűvéggel egy másik mintát kötünk éppen.

Boltunkban a variálható kötőtűk két legkedveltebb márkáját, a Knit Pro és az Addi Click tűvégeket és damilokat is megtalálod. A két rendszer egymással nem kompatibilis, de egy márkán belül bármely tűvég bármely damillal kombinálható.

Meggyőztetek, de melyiket? Knit pro vagy Addi?

A két márka rendszere közötti első különbség a tűvég és a damil közötti csatlakozás: a Knit Pro tűket a damilokra rácsavarjuk, az Addi Click rendszert pedig "rákattintjuk". A Knit Pro tűvégeknél nagyon fontos, hogy az összecsavarás után megfelelően megszorítsuk a csatlakozást, magyarán iszonyúan szorosra csavarjuk a végén, hogy nehogy szétcsavarodjon.  

Különbség van még a tűvégek anyagában és kialakításában. A Knit Pro elsősorban a színes nyírfa tűvégeiről ismert, de emellett választhatunk fém vagy akár karbonszálas tűvéget, sőt négyzetes keresztmetszetű Cubics tűket is. Ami közös a különböző anyagú tűvégeikben, hogy végük hegyesebb, így csipkekötők előszeretettel választják ezt a márkát. Aki viszont nem szereti a hegyesebb tűvégeket, jobb ha erre gondol a választásnál. Az Addi Click rendszerben négyféle anyagból és kialakításban készülnek a tűvégek: a Basic fém tűvégek a klasszikus Addi körkötőtűkkel egyeznek meg, választhatunk kétféle hegyesebb csipke tűvég közül (egy rövidebb és egy hosszabb), valamint bambuszból készült tűvégeket is. 

Mindkét rendszerben különböző hosszúságú damilokat vásárolhatunk, amelyeket egy összekötőelemmel akár egymás után is fűzhetünk. A Knit Pro damilok egyféle kialakításban 40 - 150 cm közötti hosszúságban kaphatóak. Az Addi Click damilok közül három típus létezik: a Basic damilok a normál Addi körkötőtűk damiljaival egyenértékűek, a Lace damilok kicsit vékonyabbak, hajlékonyabbak, akárcsak a csipke körkötőtűké, az SOS damilok pedig két végükön az illeszkedés mellett egy-egy rejtett lyukkal készülnek, amelybe fonalszálat fűzve mentőövet fűzhetünk a kötésünkbe. (Így ha vissza kell bontanunk a kötést, akkor csak addig a sorig kell bontani ahova a mentőövet befűztük, onnantól nem esnek le a szemek és újrakezdhetjük a kötést, majd a kötés végeztével a befűzött mentőöv szálak nyom nélkül eltávolíthatóak.)

Szettek és lehetőségek

Mindkét márkára igaz, hogy az egyes elemek beszerezhetők egyesével, vagy komplett szettekben is. Elkezdhetjük felépíteni gyűjteményünket egy-egy darabbal, majd szükség szerint bővíthetjük az igényeinknek megfelelően. A szettek széles választékban tartalmazzák a tűvastagságokat, így ezeket azoknak ajánljuk, akik sokféle projekttel  és sokféle fonalvastagsággal foglalkoznak. 

Variálható horgolótűk

És ha még nem lenne elég széles a választék... megemlítjük, hogy az Addi rendszerhez vásárolhatunk horgolótű tűvégeket is, amelyekkel a tuniszi horgolással vagy knooking technikával horgolhatunk.

Budapesti üzletünkben mind a Knit Pro, mind az Addi Click rendszer kipróbálható, segítünk megtalálni a legmegfelelőbb választást! Vagy válogass a variálható kötőtűk között a webboltunkban!

Tartalomhoz tartozó címkék: hír