A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom

Világító fonalgömbök készítése

Trendi lakásdekorációt készíthetsz néhány lufi, némi tapétaragasztó és az 1001fonalnál rengeteg színben kapható vékony pamutfonal segítségével.

Dobd fel a szobád egy világító izzósorral, ami bármilyen neked tetsző pasztell vagy élénk színű, esetleg fémszálas fonalgömbbe bújtatva dekoratív dísszé válik. A fonalgömbök elkészítéséhez csak néhány hozzávaló és némi kitartás szükséges.

Hozzávalók:

A tapétarasztó bekeveréséhez használjuk 5 ml tapétaragasztót és fél liter vizet. A lényeg, hogy egy sűrű, de még folyékony állapotú anyagot kapjunk. Jó, ha használat előtt néhány órát lefedve állni hagyjuk. 

A lufikat kb. 10 cm átmérőjűre fújjuk, és erősen megkötözzük a száját, hogy biztosan ne eresszen le. Ha ügyesen kötözzük, később a lufit újra lehet használni. 

A gömbkészítés lényege, hogy a fonal átitatódjon a ragasztóval, de ne legyen csöpögős. Ha ketten csinájuk, az egyik a ragasztóban tarthatja a kezét, míg a másik áthúzza a fonalat a ragasztón és rátekeri a lufira. Ha egyedül dolgozunk, a bal kezünkbe veszünk egy kis ragasztót, a jobb kezünkben a lufi, és lassan tekerjük rá, hogy a ragasztó átitassa a fonalat. A végén még a ragasztós kezünkkel megpaskolhatjuk egy kicsit. Egy gombolyagból kb. 3 gömb jön ki. Vigyázzunk, hogy maradjon pár méter a fonalból az gömbök rögzítéséhez.

Ezután a gömböket nem tapadó felületen teljesen megszárítjuk. Ha már keményre száradtak (1-2 nap), a lufit leeresztjük, kihúzzuk a gömbböl. 

Az izzósor választásánál olyat keressünk, ahol az izzók legalább 15 cm távolságra vannak egymástól. Az Ikeában kapható a célra alkalmas 24-es beltéri izzósor (2017. novemberi infó).

A gömböket az izzókra a saját fonalával rögzíthetjük. És kész is van :)

Tartalomhoz tartozó címkék: minta
Gyártók
Fizetés és szállítás

Szállítás: személyes átvétel (ingyenes) vagy DPD futárszolgálat. A futárszolgálat díja a rendelés összértékétől függ:  

0 – 5 999 Ft: 850 Ft
6 000 – 11 999 Ft: 600 Ft
12 000 Ft felett: ingyenes

(Az utánvétes fizetés költsége minden esetben  250 Ft , előr e utalás esetén nincs plusz költség.) 

Fizetési módok: boltunkban történő személyes átvétel esetén készpénz vagy bankkártya, házhozszállítás esetén online bankkártyás fizetés, előre utalás vagy utánvétes fizetés.

Részletes vásárlási feltételek >>

Facebookon is!
Fonalboltunk

Fonalbolt Budapest

1001fonal
Budapest, XIII.
Hollán Ernő utca 22.
Nyitvatartás:
H - P: 10-18 óráig
Szo: 10-13 óráig
Telefon: 06 30 8393518
Email: info@1001fonal.hu