A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Kedvenc bloggereink téli Phildar fonalainkat tesztelték

Néhány hónapja megkérdeztük a vásárlóinkat, hogy melyek a kedvenc kötős-horgolós blogjaik. A legnépszerűbb 5 blog tulajdonosát most arra kértük, hogy a francia Phildar téli fonalait próbálják ki és írjanak róla egy őszinte véleményt.

Néhány hónapja megkérdeztük a vásárlóinkat, hogy melyek a kedvenc kötős-horgolós blogjaik. A legnépszerűbb 5 blog tulajdonosát most arra kértük, hogy a francia Phildar téli fonalait próbálják ki és írjanak róla egy őszinte véleményt.Íme a fonaltesztek eredményei:

Annás kertje

Két kéz, két fonal...

“... két szín, két óra. Ennyi kell összesen ehhez a pihe-puha és kályha-meleg, gigantikus és most télen igencsak divatos nyakmelegítő elkészítéséhez. Nem. Horgolótű nem kell :) ”

Phil Express extra vastag fonal

 


PLF szöszöl

Ha nem fűtünk be, megfagyunk, mint a kutyák. Megértettétek?

“De legkésőbb ilyenkor, novemberben eljön az igazság pillanata: a pillanat, amikor - központi fűtés ide, izzasztó metrószerelvény oda - elkezdünk vágyni valami megbízhatóan meleg, védelmezően puha holmira, és az sem árt, ha az a holmi gyorsan elkészül. Az ilyen pillanatokban jön jól a téli fonalakkal szembeni elvárásoknak tökéletesen megfelelő Phil Looping.”

Phil Looping

 

 

Kreamojza horgolt világa

Tweed maci és sapi - avagy a fonal tesztelés folytatódik

“Végeredményben azt mondhatom, hogy nagyon jó a Phil Randonnees-zel dolgozni, tökéletes válsztás lehet meleg ruhadarabok, kiegészítők elkészítéséhez (érdemes nagyobb tűvel horgolni vagy kötni, a lányom sapija 5-ös tűvel készült), a színei fantasztikusak. A gyapjú tartalma miatt picit szúrós, de ezt csak a legérzékenyebbek fogják észrevenni. És mint feljebb írtam, amiguruminak is működik.”

Phil Randonnees

 

 

Botthéka

Táncoló fonalak…

“Ez alkalommal egy franciát, a Phil Mikado-t próbálhattam ki a Phildar-tól. Egy saját tervezésű, “Dancing yarns” mintájú párnahuzat kerekedett ki két gombolyagból. Kellemesen melengető, a kötőtűkön könnyen sikló, haladós ez a fonal. Szöszöl egy kicsit, úgyhogy kisbabáknak készülő kézművekhez vagy fekete ruhákhoz kiegészítőnek én nem ajánlanám. Finom, visszatérő színátmenetei szép csíkozásúvá teszik a tűkről lekerülő darabokat. A”Táncoló fonalak” kötési mintával akár jó tartású, vastag takarót is készíthetünk vele.”

Phil Mikado

 

Anyahajó

Átmenetes sapka

“A sapka műfajban azt kellett megfontolni, hogy a Partner fonal nem túl vastag, így a nekem nagyon bevált myboshi mintákat nem lehet belőle elkészíteni – hacsak nem duplaszállal. Ó, igen, és ha már duplaszál, akkor a lehetőségek végtelenek. Lehet két egyforma színű szálat összefogni, de akár különbözőt is, ezzel pedig már, adja magát az egyik színből a másikba való eljutás."

Phildar Partner 3,5

Tartalomhoz tartozó címkék: hír