A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom

Rólunk

Kati

Gyerekkoromban nagymamám tanított meg kötni, főleg gimis koromban volt nagy a szerelem, széles, csíkos sálakat kötöttem a szünetekben. A horgolásnak háromszor futottam neki autodidakta módon a youtube segítségével, de valahol mindig elakadtam, végül Ildi tanított meg itt a boltban az egyik első kezdő tanfolyamon. Azóta nagy versenyben vannak a kötő- és horgolótűk, mindkettőt nagyon szeretem.

2009 nyarán New Yorkban betévedtem egy fonalboltba a Central Park mellett… így kezdődött az 1001fonal története. A bolt amolyan “szerelemgyerek”, minden szeglete és minden gombolyag fonal nagyon kedves számomra. Legfőképpen pedig az a remek csapat, akik segítenek mindazt megvalósítani, amit akkor 2009-ben New Yorkban megálmodtam. A boltban mindennel foglalkozom egy kicsit, elsősorban az árubeszerzéssel és az üzletvezetéssel, de ha kell beugrom a pultba, vagy a fonalakat pakolni, vagy épp a hírlevél megírásában segítek.

Az összes fonal a kedvencem. :) Na jó, ha egy kedvencet kellene választani, akkor a Malabrigo Rios bármely színe vagy a Schoppel Wolle Reggae Kleiner Fuchs árnyalata holtversenyben.
  


Kriszta

Én dolgozom itt a legrégebben, több mint öt éve. Nagyon szeretek a vásárlókkal foglalkozni, az évek során sokukat már személyesen is megismertem. Amolyan boltvezető vagyok, aki minden dolgok tudója. Kedvelem a változatosságot, szeretem, ha egyszerre hat dologra kell figyelni, ami egy ilyen üzletben sokszor előfordul... Ilyenkor vagyok igazán elememben. 

Ugyan anyukám profin köt, én csak itt a boltban tanultam meg kötni Erzsébettől. Azóta folyamatosan kötök, nem is annyira a produktumok miatt, hanem mert szükségletemmé vált, hogy finom gyapjúk legyenek a kezemben. Malabrigo rajongó vagyok, a Water Green szín és én elválaszthatatlanok vagyunk. 

 

 


Kata

Nagymamám tanított meg kötni, horgolni még gyerekkoromban, bár akkor még időnként "elvesztettem a fonalat". Azóta magyar és külföldi honlapok segítségével már több új technikát is elsajátítottam, és változatlanul a fonalak szerelmese vagyok.

Én vagyok a "legfiatalabb" a csapatban. de ez alatt a rövid idő alatt is volt szerencsém rengeteg gyönyörű vásárlói alkotással találkozni, melyekből magam is inspirációt merítek. A hétköznapok rohanásában legalább 2-3 naponta szükségem van az alkotás nyújtotta relaxációra.

A bolt munkáját a vásárlók segítésével és a mindennapi teendők ellátásával támogatom.

 


Zsuzsa


Gyerekkorom óta nagyon szeretek magamban molyolni, szőni, varrni. Vonzódom mindenhez, ami természténél fogva szép. Mikor az 1001fonalnál kezdtem dolgozni, eleinte színeseket álmodtam. Nagyon jó egész nap a színes, puha fonalak között tenni-venni.

A gyerekek mellett kezdtem el horgolni, egy barátnőm megmutatta az alappálcákat, a többit magamtól kisérleteztem ki. Onnantól fogva nem volt megállás: sapka, sál, amigurumi, tunika - mindent kikisérleteztem magamtól. Sajnos nincs annyi időm, mint szeretném, ezért nem horgolok mindig, de időnként egyszerűen muszáj újra kézbe vennem a tűt. 

A boltban elsősorban a marketinggel foglalkozom, de a pult másik oldalán is szeretek ülni, mert a legjobban mégis a vevőkkel való beszélgetést élvezem, amikor tudok segíteni valakinek megtalálni a megfelelő fonalat az elképzelt projekthez.

 


Ildikó

Én is, akárcsak Kriszta kezdetek óta dolgozom az 1001fonalnál, én tartom a horgolás tanfolyamokat.

Gyerekkoromra visszatekintve kétféle játék jut eszembe. Barátnőmmel vagy babáinknak készítettünk a legújabb, az akkori divatnak megfelelő ruhákat (varrtunk, kötöttünk, horgoltunk), vagy iskolást játszottunk. Rendszerint én voltam a tanító. Olyan szerencsés vagyok, hogy ez a két "játékom" a mai napig megmaradt. Ezen kívül hobby-szinten is megmaradt a textillel való "alkotás". Varrok, kötök a családnak, barátoknak, és a tanfolyamok miatt állandóan továbbképzem magam horgolásból. Új technikákat próbálok ki, tervezek mintákat és horgolt darabokat, remélem tanítványaink megelégedésére és örömére.

 


Erzsébet 

Egyedüli gyerek voltam és a szüleim sokat hagytak magamra. Az egyik padlástúrám alkalmával felfedeztem a “Kézimunka 1x1 “ című könyvet. Tetszett, amit benne találtam. 

Kaptam egy darab kongrét és egy gombolyag fonalat tűkkel. Próbáltam elolvasni és megérteni a leírtakat, az ábrák sokat segítettek. Addig gyötörtem magam, míg az én munkám is hasonló nem lett. A könyvben a kötésig jutottam… Mondhatjuk, hogy ezer éve kötök, és azt hiszem nehéz olyan kötéssel kapcsolatos kérdést feltenni nekem, amire ne tudnék válaszolni.

A boltban a kötés oktatásával és a szerdánkénti tanácsadással foglalkozom, illetve a legtöbb bolti bemutató darabot - sapkát, sálat, kendőt - is én készítem. Nagyon kedvelem a Schoppel Wolle és a Malabrigo fonalakat.

 

Gyártók
Fizetés és szállítás

Szállítás: személyes átvétel (ingyenes) vagy DPD futárszolgálat. A futárszolgálat díja a rendelés összértékétől függ:  

0 – 5 999 Ft: 850 Ft
6 000 – 11 999 Ft: 600 Ft
12 000 Ft felett: ingyenes

(Az utánvétes fizetés költsége minden esetben  250 Ft , előr e utalás esetén nincs plusz költség.) 

Fizetési módok: boltunkban történő személyes átvétel esetén készpénz vagy bankkártya, házhozszállítás esetén online bankkártyás fizetés, előre utalás vagy utánvétes fizetés.

Részletes vásárlási feltételek >>

Facebookon is!
Fonalboltunk

Fonalbolt Budapest

1001fonal
Budapest, XIII.
Hollán Ernő utca 22.
Nyitvatartás:
H - P: 10-18 óráig
Szo: 10-13 óráig
Telefon: 06 30 8393518
Email: info@1001fonal.hu