A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Ravelry: szuper ötletek tárháza

Ott a sok szép fonal, de nem sikerül alkotni valamit belőle? Megláttunk egy gombolyagot, beleszerettünk, de nincs ötletünk, mi lehetne belőle? Egyértelmű, hogy szükségünk van egy helyre, ahonnan nyerünk némi inspirációt, hiszen vannak időszakok, amikor a saját fantáziánk éppen nem szuperál olyan jól.

A ravelry.com egy valódi paradicsom az alkotói válságban szenvedő kézimunkázóknak: ezer meg ezer gyönyörű munka, kiváló ötlet, és jó sok ingyenesen letölthető minta várja a kötés és a horgolás szerelmeseit. A Raverly-t ugyanakkor nem csak abban az esetben érdemes felkeresni, ha épp ötlet híján vagyunk: ha tudjuk, mit szeretnénk készíteni, de kellene hozzá egy jó minta, szintén a legjobb helyen járunk!

A minták többnyire angol nyelven vannak, de egy kis tanulással hamar elsajátíthatjuk az angol nyelvű minták rövidítéseit, és akár nyelvtudás nélkül is megtanulhatjuk olvasni őket.

A felhasználók éltetik

A ravelry.com kifejezetten a kötés és a horgolás szerelmeseinek jött létre, és részben a felhasználók gondoskodnak arról, hogy mindig legyen rajta új tartalom. Ezen az oldalon a regisztrált tagok szabadon megmutathatják munkáikat, megoszthatják a saját maguk által megálmodott mintákat. Ez a része az adok-kapok elven alapul: nem kötelező megosztani bármit is, de illik, ha már mi magunk is ötletet merítünk másoktól. Szerencsére a legtöbb felhasználó érzi ezt, és rendszeresen osztanak meg munkákat.

A ravelryn mindemellett fizetős minták is vannak, ha ilyennel találkozunk, azt tartsuk tiszteletben, és ha nem szeretnénk fizetni az adott mintáért, keressünk másikat!  Magazinokat, könyveket is megtalálhatunk feltöltve, de ezek is lehetnek fizetősek.

Segít rendszerezni a munkákat

Az oldalnak van egy olyan funkciója is, hogy felvihetjük az aktuális projektjeinket, és vezethetjük, hol tartunk, mik a nehézségek, mennyi idő alatt készült el stb. Ez nagy segítség azoknak, akik egyszerre több munkával is tevékenykednek, követhetőbbé válik, mivel hol tartanak.

A Ravelry a fonalakat is rendszerezi, leírja az egyes gombolyagokkal kapcsolatos tudnivalókat. Ez fontos akkor, ha fonalat akarunk választani egy adott projekthez, hiszen nagyban meghatározza a kész munkát az, hogy miből készült. A Ravelry tehát valóban igazi paradicsom a kézimunkázóknak – a regisztráció pedig nem kerül semmibe!

Ingyenes minták a fonalainkhoz

Ha szeretnéd látni, hogy  milyen ruhadarabok, kiegészítők készülnek az általunk forgalmazott fonalakból, akkor minden fonal termékleírásának végén keresd a ravelr.com-ra mutató linket. Ezeken a linkeken ráadásul csupa ingyenes mintát találsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír