A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk - milyen fonalból készítsük?

Legjobban ajánljuk - milyen fonalból készítsük? A fonalaink közötti eligazodást igyekszünk megkönnyíteni az alábbi összeállítással. Összeszedtük, hogy milyen fonalból mit készítünk a leggyakrabban. Természetesen szinte minden fonalból lehet mindent készíteni, de vannak fonalak, amelyek vastagságuknak, összetételüknek köszönhetően alkalmasabbak egy-egy projekt elkészítésére.

Legjobban ajánljuk... Amigurumihoz

Az 1001fonal egy igazi amigurumi nagyhatalom: mindent megtalálsz nálunk, ami a bájos, horgolt állatfigurák elkészítéséhez szükséges: fonalakat, eszközöket, mintákat.

Tovább a részletekre

 

 

 

Legjobban ajánljuk... Sapkához 

Ha sapkát szeretnénk kötni vagy horgolni, az első, amit meg kell fontolnunk, hogy milyen évszakra készül a sapka. Átmeneti időszakokra válasszunk vékonyabb, pamut tartalmú fonalakat, hidegebb téli hónapokra pedig gyapjú tartalmú fonalat.

Tovább a részletekre

 

 

 

Legjobban ajánljuk... Sálhoz, nyakmelegítőhöz

Sálat köthetünk, horgolhatunk, de ha gyorsan akarunk haladni, akár karon is megköthetünk egy körsálat fél óra alatt. Ha valaki nem tud kötni-horgolni, egy kötőkeret segítségével is könnyedén elkészíthet egy sálat.

Tovább a részletekre

 

 

 

Legjobban ajánljuk... Pulóverhez, kardigánhoz

Ha pulóvert vagy kardigánt szeretnénk, először is tudnunk kell, hogy olyan pulóvert akarunk készíteni, ami az átmenti hónapokban kabátként használható vagy kabát alá akarjuk hordani a felsőt. Utóbbi esetben érdemes közepes vastagságú fonalat választani, míg az első esetben válasszunk vastag fonalat. Ha fázósak vagyunk, persze választhatunk nyugodtan vastag fonalat is. 

Tovább a részletekre

 

 

Legjobban ajánljuk... Babaholmikhoz

Sokan keresnek “babafonalat” a boltunkban. Általában vékony, pasztell árnyalatú akril fonalat értenek alatta, de szeritünk nincs kifejezett babafonal, mindenki kedve szerint köthet-horgolhat bármilyen fonalból babák számára.

Sokan vannak, akik legszívesebben természetes anyagból készült holmit adnak a babára, mások előnyben részesítik a prémium akril és mikroszálas fonalakat. Utóbbiak előnye, hogy strapabíróak és könnyen moshatók. Az 1001fonalnál kapható gyapjútartalmú fonalak nagy része mosógépben is mosható és finom gyapjú alapanyagból készülnek, ezért a közhiedelemmel ellentétben nem szúrnak.

Tovább a részletekre

 

Legjobban ajánljuk... Csipkekendőhöz

A legfinomabb csipkekendők vékony gyapjú- vagy selyemtartalmú fonalakból készülnek. Már 50 vagy 100 gramm fonalból is igazi csodákat alkothatunk, amelyek, ha gyapjú is van bennük, még melegek is lesznek.

Akik szeretik a csipkekendőket, ismerik ezt az egyszerű tételt: a legszebb csipkekendők zoknifonalakból születnek.

Tovább a részletekre

 

 

Legjobban ajánljuk... Takaróhoz

Egy kézzel kötött vagy horgolt takaró nagyon fel tudja dobni a nappalit vagy a hálót, és hideg estéken betakarózni is jól esik vele. Mivel viszonylag nagy mennyiségű fonal kell hozzá, az elkészítése pedig annál tovább tart, minél vékonyabb a fonal, érdemesebb olyat választani, ami közepes vastagságú. Babáknak jó ajándék lehet egy babatakaró, és mivel az viszonylag kisebb, választhatunk tiszta gyapjú fonalat is.

Tovább a részletekre