A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk... sapkához

Ha sapkát szeretnénk kötni vagy horgolni, az első, amit meg kell fontolnunk, hogy milyen évszakra készül a sapka. Átmeneti időszakokra válasszunk vékonyabb, pamut tartalmú fonalakat, hidegebb téli hónapokra pedig gyapjú tartalmú fonalat.

Egy kötött sapkához gyerekeknek általában 50 gramm fonal elég, felnőtteknek 50-100 gramm kell. A horgolás mindig kb. 30%-kal több fonalat vesz fel. 

Phil Randonnes fonalból készült sapka

Átmeneti időszakra ajánljuk:

  • Scheepjes Stone Washed: A Stone Washed egyik legkedveltebb fonalunk. Magas a pamuttartalma, mégis puha és meleg. “Kőmosott” színjátéka pedig izgalmassá teszi a belőle készült darabokat. A River Washednál a hozzáadott szál nem fehér, hanem színes, amitől még változatossabb lesz a színhatás. 
  • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz. 
  • Phil Cabotine: Puha, lazán sodort pamut-akril keverék fonal, mely nagy színpalettával rendelkezik, az elkészült darabok enyhén rugalmasak is lesznek. 

Hideg téli hónapokra ajánljuk:

  • Phil Mikado: Hossza színátmentes és cirmos is a fonal. Gyapjútartalmának köszönhetően kellően melegek is a belőle készült darabok. Még egy egyszerű minta is nagyon mutatós lesz vele.
  • Phil Looping: Remek ár-érték arányú fonal, haladós őszi-téli projektekhez. Gyapjútartalmának köszönhetően meleg, és rendkívül puha, szép kötésképű fonal.
  • Phil Randonnees: Fantasztikus színhatású tweed fonal a Phildartól. A gyapjú-alpaka tartalom meleget, hőtartást, puha tapintást, a műszál tartalom tartósságot kölcsönöz a fonalnak, és ezáltal a belőle készített remekműveknek is.
  • Malabrigo Rios (100% superwash): Négyágú merinoi gyapjúfonal, könnyen kezelhető, pihepuha lágyság a Malabrigotól megszokott gyönyörű színátmenetes árnyalatokban.
  • Schoppel Reggae Ombre: Tiszta merinói gyapjúból készült egyágú fonással, amelyet egy kicsit megnemezelnek. Pillanatok alatt köthetők belőle izgalmas téli kiegészítők, a hosszú színátmeneteknek köszönhetően varázslatos színkombinációkban. 

Gyapjú nélkül melegen:

  • Scheepjes Stone Washed XL: Napszítta? Kőmosott? Márványos? Nehéz megtalálni a megfelelő szót rá, de a lényeg: izgalmas színhatású pamut keverékfonal, a méltán népszerű vékonyabb Stona Washed nagytestvére.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír