A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk... sapkához

Ha sapkát szeretnénk kötni vagy horgolni, az első, amit meg kell fontolnunk, hogy milyen évszakra készül a sapka. Átmeneti időszakokra válasszunk vékonyabb, pamut tartalmú fonalakat, hidegebb téli hónapokra pedig gyapjú tartalmú fonalat.

Egy kötött sapkához gyerekeknek általában 50 gramm fonal elég, felnőtteknek 50-100 gramm kell. A horgolás mindig kb. 20-30%-kal több fonalat vesz fel. 

Lana Grossa Olympia fonalból készült sapka

Átmeneti időszakra ajánljuk:

 • Scheepjes Cahlista: A Cahlista egy közepes vastagságú, nem-mercelizált, 100% pamut fonal. A fonalat a gyártás során kétszer is alávetik egy simító eljárásnak, ami eltávolítja a kósza rostokat, így a fonal különlegesen sima és puha felületű lesz, és egyáltalán nem szöszöl.
 • Scheepjes Bloom: A Bloom egy struktúrált kialakítású 100% pamutot tartalmazó fonal, aminek köszönhetően vastagabb, azaz haladós, mégis könnyed, légies lakásdekor és egyéb kiegészítők készülhetnek belőle.
 • Scheepjes Organicon: A Scheepjes Organicon egy szuperpuha biopamut fonal nagyon kellemes pasztelles színpalettával. Az Organicon egyszerre kényezteti a bőrt és védi a természetet.
 • Phil Degradé: A Phil Degrade egy szorosan sodort, pasztell színekben kapható, finom színátmenetet tartalmazó 100% pamut fonal. Nagyon kellemes viselet, és egyáltalán nem bolyhosodik.
 

Hideg téli hónapokra ajánljuk:

 • Lana Grossa Superbingo: Vastag, extra finom merinó gyapjúból készült fonal, fantasztikus színekben. Készülhetnek belőle vastag, meleg téli felső, sapkák, sálak, kesztyűk, de akár lakásdekor kötésére, horgolására is használhatjuk.
 • Lana Grossa Olympia: Nagyon légies, extra vastag, csodálatosan színes effekt fonal - gyorsan elkészülő, meleg és puha sapkákhoz, sálakhoz, pulcsikhoz.
 • Lana Grossa AM Cashmere 16: Szuper puha, vastag, strukturált szálas fonal merinói gyapjúval és kasmírral gyorsan elkészülő őszi-téli ruhadarabokhoz.
 • ​​Lana Grossa Chunky (lala Berlin): Szuper vastag, extra finom fonal gyorsan elkészülő sapkákhoz, nyakmelegítőkhöz, extra vastag kesztyűköz. A csavart gyapjú-selyem szálat egy vékony poliamid szál fogja körbe. Kapható egyszínű és színátmenetes változatban is.
 • Phil Mikado: Hossza színátmentes és cirmos is a fonal. Gyapjútartalmának köszönhetően kellően melegek is a belőle készült darabok. Még egy egyszerű minta is nagyon mutatós lesz vele.
 • Malabrigo Rios (100% superwash): Négyágú merinoi gyapjúfonal, könnyen kezelhető, pihepuha lágyság a Malabrigotól megszokott gyönyörű színátmenetes árnyalatokban.
 • Schoppel Reggae Ombre: Tiszta merinói gyapjúból készült egyágú fonással, amelyet egy kicsit megnemezelnek. Pillanatok alatt köthetők belőle izgalmas téli kiegészítők, a hosszú színátmeneteknek köszönhetően varázslatos színkombinációkban. 

Gyapjú nélkül melegen:

 • Scheepjes Stone Washed XL: Napszítta? Kőmosott? Márványos? Nehéz megtalálni a megfelelő szót rá, de a lényeg: izgalmas színhatású pamut keverékfonal, a méltán népszerű vékonyabb Stona Washed nagytestvére.
 • Pingo Max: Nagyon puha, meleg, vastag prémium akril fonal. Ideális kezdőknek gyorsan elkészülő kiegészítőköz, téli ruhadarabokhoz. Remek sálak és sapkák készíthetők belőle, de vastag kardigánnak/kabátnak is ideális.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír