A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk... Kendőhöz, stólához

A legfinomabb csipkekendők vékony gyapjú- vagy selyemtartalmú fonalakból készülnek. Már 50 vagy 100 gramm fonalból is igazi csodákat alkothatunk, amelyek, ha gyapjú is van bennük, még melegek is lesznek.
Akik szeretik a csipkekendőket, ismerik ezt az egyszerű tételt: a legszebb csipkekendők zoknifonalakból születnek.
A kendő egy nagyon látványos, egyszerű projekt is lehet, de gyakorolhatjuk rajta a bonyolultabb mintákat is. Szinte minden fonalból jól fog mutatni, természetesen a fonal vastagságától változik majd a jellege. Közepes vastagságú fonalból nagyon szép és meleg kendőt készíthetünk.

Lana Grossa Gomitolo Versione kendő

Minta

Csipkekendő, stóla

Gyapjú

 • Malabrigo Lace: A kézi festésnek köszönhetően minden motring egyedi és megismételhetetlen, egyszínű, de árnyalatnyi színátmeneteket tartalmazhat. A legfinomabb baby merino gyapjúból fonták, tapintása a selyemével vetekszik.
 • Malabrigo Sock: Kedvenc kendőfonalunk. Pihe-puha 100% merinoi gyapjú, amely a superwash kezelésnek köszönhetően mosógépben is mosható. Kézzel festett, csodás színátmenteket.
 • Schoppel Zauberball és Crazy Zauberball: Eredetileg zoknikötésre lett kitalálva. Hosszú színátmenetei csodásan érvényesülnek a kendőkben. Egy-egy gombolyagból is gyönyörű kendők születnek.
 • Lana Grossa Ecopuno: Vékony, eszméletlenül puha fonal pamut-merinógyapjú-alpaka összetétellel, tavaszi és őszi holmik kötéséhez, horgolásához. Csodás pulóverek, kardigánok, poncsók, kendők készülhetnek belőle.

Selyem

 • ITO Kinu: Az ITO Kinu 100% bourette selyem összetételű fonal. A bourette selyem a selyemfonás melléktermékeként képződő selyemdarabkák fonallá fonásával készül, innen kapja rusztikus felületét és az elő-előbukkanó eltérő színű pöttyöket. Önmagában, vagy több szállal is köthető, és a sportostól az elegánsig sokféle arcát mutathatja.
 • Malabrigo Silkpaca: Hihetetlen puhaság és selymes ragyogás. A bébi alpaka szőre puhaságot és tartást, a selyem pedig megismételhetetlen fényt ad ennek a fonalnak.

Pamut

 • Scheepjes Legacy: Horgolócérna natúr és fényes változatban, 2 színben, 4 méretben - klasszikus csipke készítésére tökéletes választás.
 • Scheepjes Skies Light: Prémium pamutból készült, indigóval színezett fonalkülönlegesség, mely természetes, kézzel festett hatású színeivel bűvöl el.
 • Scheepjes Whirl: Csodás színekben pompázó hosszan színátmenetes pamutkeverék fonal a Scheepjestől. A 215g-os gombolyagban 1000 méter fonal lakozik, amely elég egy nagyobb kendőre is. Vigyázat, függőséget okoz!
 • Scheepjes Maxi Bonbon (Sweet Treat): A Scheepjes Maxi Bonbon csipke vastagságú fonal 100% pamut alapanyagának és rengeteg pompás színének köszönhetően sokféle kézimunka alapanyaga lehet. A Catona fonal kistestvére, vékonyabb mercerizált horgolócérna. ​

Meleg kendő

 • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz.
 • Malabrigo Rios: Négyágú superwash merinoi gyapjúfonal, könnyen kezelhető, pihepuha lágyság, így rendkívül sokoldalú. A malabrigotól megszokott gyönyörű színátmenetes árnyalatokban kapható.

Lana Grossa 2021-es nyári kollekció

 • Lana Grossa Alessia: Szereted a csillogást? Akkor a Lana Grossa Alessia fonalat neked találták ki! Egy fehér pamut szálra újrahasznosított poliészterből készült, csillogó szál van rátekerve, így lesz egy lélegző, könnyű, különleges fényű fonalunk
 • Lana Grossa Gomitolo Aloha: Egy igazi nyári fonal, mely fantasztikus színekkel kaprázatat el minket, csodás kendők és nyári felsők készülnek belőle.
 • Lana Grossa Gomitolo Sole: Nyári Gomitolo óriásgombolyag: 200 gramm ombré átmenetes, puha, természetes viszkóz-pamut összetételű fonal. Egy gombolyag egy kendő, vagy egyujjatlan nyári felső!
 • Lana Grossa Capri: Selyem tartalmú, fényes fonal pamuttal. Szorosan van sodorva a szál, ezért nagyon szép kötésképet ad. 
 • Lana Grossa about Berlin Spotty: A Spotty egy játékos fonal, ami kreatív alkotásra hív. A Spotty egy szorosan sodort, elegáns, fényes fonal, amiben apró színes részek vannak.
 • Lana Grossa Landlust Sommerseide: Egy tavaszi-nyári mindentudó jolly-joker fonal: puha pamut és hűvös selyem keveréke a Landlust Sommerseide. Pulóverek, kardigánok, ujjatlan felsők készülhetnek belőle gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 
 • Lana Grossa Romanza Cotone: Nagyon finom, hűvős, lenes fonal. A viszkóz és a pamut puhaságot ad a fonalnak. Különlegessége a pöttyözött színezés és a hosszú, áramló színátmenetek.
 • Lana Grossa Solo Lino Print: A tavalyi szezon nagy kedvence volt, hűvősségével, csodás színeivel a nyári ruhadarabok, kendők készítésének népszerű alapanyagává vált. És most itt van a színátmenetes, nagy gombolyagos változata is, a Solo Lino Print, és az egyszínű változatból is hoztunk új színeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír