A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk... Kendőhöz, stólához

A legfinomabb csipkekendők vékony gyapjú- vagy selyemtartalmú fonalakból készülnek. Már 50 vagy 100 gramm fonalból is igazi csodákat alkothatunk, amelyek, ha gyapjú is van bennük, még melegek is lesznek.
Akik szeretik a csipkekendőket, ismerik ezt az egyszerű tételt: a legszebb csipkekendők zoknifonalakból születnek.
A kendő egy nagyon látványos, egyszerű projekt is lehet, de gyakorolhatjuk rajta a bonyolultabb mintákat is. Szinte minden fonalból jól fog mutatni, természetesen a fonal vastagságától változik majd a jellege. Közepes vastagságú fonalból nagyon szép és meleg kendőt készíthetünk.

Lana Grossa Gomitolo Versione kendő

Minta

Csipkekendő, stóla

Gyapjú

 • Malabrigo Lace: A kézi festésnek köszönhetően minden motring egyedi és megismételhetetlen, egyszínű, de árnyalatnyi színátmeneteket tartalmazhat. A legfinomabb baby merino gyapjúból fonták, tapintása a selyemével vetekszik.
 • Malabrigo Sock: Kedvenc kendőfonalunk. Pihe-puha 100% merinoi gyapjú, amely a superwash kezelésnek köszönhetően mosógépben is mosható. Kézzel festett, csodás színátmenteket.
 • Schoppel Zauberball és Crazy Zauberball: Eredetileg zoknikötésre lett kitalálva. Hosszú színátmenetei csodásan érvényesülnek a kendőkben. Egy-egy gombolyagból is gyönyörű kendők születnek.
 • Scheepjes Metropolis: Pihe-puha, extra finom merinói gyapjú tartalmú, rengeteg színben kapható vékony fonal. A Scheepjes Metropolis alkotóit a világ városai ihlették, hogy a város forgatagában megpihenni vágyó kézimunkázók inspirációt nyerjenek az anyag finomságában és a színek harmóniájában.

Selyem

 • ITO Kinu: Az ITO Kinu 100% bourette selyem összetételű fonal. A bourette selyem a selyemfonás melléktermékeként képződő selyemdarabkák fonallá fonásával készül, innen kapja rusztikus felületét és az elő-előbukkanó eltérő színű pöttyöket. Önmagában, vagy több szállal is köthető, és a sportostól az elegánsig sokféle arcát mutathatja.
 • Malabrigo Silkpaca: Hihetetlen puhaság és selymes ragyogás. A bébi alpaka szőre puhaságot és tartást, a selyem pedig megismételhetetlen fényt ad ennek a fonalnak.

Pamut

 • Lana Grossa Fresco: Fantasztikus, strukturált szálas szalagfonal káprázatos színekben. Még a legegyszerűbb mintával is csodálatos lesz belőle minden kendő, kardigán, táska.
 • Lana Grossa Gomitolo Aloha: Az Aloha egy igazi nyári fonal: pamut-viszkóz keverék csodálatosan ragyogó színekben.
 • Scheepjes Whirl: Csodás színekben pompázó hosszan színátmenetes pamutkeverék fonal a Scheepjestől. A 215g-os gombolyagban 1000 méter fonal lakozik, amely elég egy nagyobb kendőre is. Vigyázat, függőséget okoz!
 • Scheepjes Maxi Bonbon (Sweet Treat): A Scheepjes Maxi Bonbon csipke vastagságú fonal 100% pamut alapanyagának és rengeteg pompás színének köszönhetően sokféle kézimunka alapanyaga lehet. A Catona fonal kistestvére, vékonyabb mercerizált horgolócérna. ​

Len

 • Linea Pura Unico: Az Unico szerelem első látásra, egy csodálatos kézzel festett len-bambusz nyári fonal. A len hűvősséget, a bambusz viszkóz puhaságot ad a fonalnak, amely gyönyörű pasztelles árnyalatokban pompázik.
 • Lana Grossa Solo Lino: A Lana Grossa Solo Lino egy tiszta len fonal, 80% újrahasznosított len viszkóz anyagból. A len hűvősséget, a viszkóz puhaságot ad az anyagnak.
 • Lana Grossa Romanza: A Lana Grossa Romanza egy nagyon finom, hűvős, lenes fonal. A viszkóz és a pamut puhaságot ad a fonalnak. Különlegessége a pöttyözött színezés és a hosszú, áramló színátmenetek.

Meleg kendő

 • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz.
 • Malabrigo Rios: Négyágú superwash merinoi gyapjúfonal, könnyen kezelhető, pihepuha lágyság, így rendkívül sokoldalú. A malabrigotól megszokott gyönyörű színátmenetes árnyalatokban kapható.
 • Lana Grossa Gomitolo sorozat: Hosszan színátmentes és enyhén cirmos gyapjú tartalmú fonal nagy, 200 grammos gombolyagban, fantisztikus színösszeállításokban, 3 különböző tónusban (Versione).

Tartalomhoz tartozó címkék: hír