A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk... Csipkekendőhöz

Legjobban ajánljuk... Csipkekendőhöz

A legfinomabb csipkekendők vékony gyapjú- vagy selyemtartalmú fonalakból készülnek. Már 50 vagy 100 gramm fonalból is igazi csodákat alkothatunk, amelyek, ha gyapjú is van bennük, még melegek is lesznek.
Akik szeretik a csipkekendőket, ismerik ezt az egyszerű tételt: a legszebb csipkekendők zoknifonalakból születnek.

Malabrigo Lace kendő

Gyapjútartalmú

 • Malabrigo Lace: A kézi festésnek köszönhetően minden motring egyedi és megismételhetetlen, egyszínű, de árnyalatnyi színátmeneteket tartalmazhat. A legfinomabb baby merino gyapjúból fonták, tapintása a selyemével vetekszik.
 • Malabrigo Silkpaca: Hihetetlen puhaság és selymes ragyogás. A bébi alpaka szőre puhaságot és tartást, a selyem pedig megismételhetetlen fényt ad ennek a fonalnak.
 • Malabrigo Sock: Kedvenc kendőfonalunk. Pihe-puha 100% merinoi gyapjú, amely a superwash kezelésnek köszönhetően mosógépben is mosható. Kézzel festett, csodás színátmenteket.
 • Schoppel Zauberball és Crazy Zauberball: Eredetileg zoknikötésre lett kitalálva. Hosszú színátmenetei csodásan érvényesülnek a kendőkben. Egy-egy gombolyagból is gyönyörű kendők születnek.
 • BC Garn Baby Alpaca: Ha egyszínű gyapjúfonalat keresünk, a BC Garn Baby Alpaca nagyon jó választás. Az alpaka gyapjú egyedülálló tulajdonsága, hogy a hagyományos gyapjúnál ötször melegebb. Ezen túl az alpaka egyáltalán nem szúr, a fonal lanolint nem tartalmaz és a szálsturktúrája nagyon sima.
 • The Fibre Co. Canopy Fingering: Színpalettáját hosszú évek kisérletei teszik utánozhatatlanná, 50% alpaca és 30% merino gyapjú tartalma puhaságot és melegséget ad a fonalnak, a bambusz viszkóz pedig tartást és fényességet. Könnyű és meleg ruhadarabok, kiegészítők készülhetnek belőle.

Selyem és egyéb nyalánkságok

 • Scheepjes Whirl: Csodás színekben pompázó hosszan színátmenetes pamutkeverék fonal a Scheepjestől. A 215g-os gombolyagban 1000 méter fonal lakozik, amely elég egy nagyobb kendőre is. Vigyázat, függőséget okoz!
 • ITO Kinu: Az ITO Kinu 100% bourette selyem összetételű fonal. A bourette selyem a selyemfonás melléktermékeként képződő selyemdarabkák fonallá fonásával készül, innen kapja rusztikus felületét és az elő-előbukkanó eltérő színű pöttyöket. Önmagában, vagy több szállal is köthető, és a sportostól az elegánsig sokféle arcát mutathatja.
 • ITO Washi: A Washi rendkívül szép kötésképpel rendelkezik, ezért a csipke mintákat nagyon szépen adja ki. A papír szálat egy rayon fonal fogja körbe, amely megadja a belőle készült kiegészítőknek és ruhadaraboknak a megfelelő tartást.
 • ITO Tetsu: A Tetsu fonal egy hajszálvékony rozsdamentes acélszál nemes selyembe burkolva. Az acélszálnak köszönhetően a fonalnak "emlékezete" van, rugalmas, de tartja a formát, így önmagában, de más fonal mellé második szálként fogva is egészen különleges alkotások születhetnek.
 • Schoppel Zauberball Cotton: A biopamut Zauberball Cotton fonal különlegességét a hosszú színátmenetek adják. A színek több soron át váltanak egyik színből a következőre, így az elkészült darab inkább csíkos mint "cirmos" hatást kelt. 
 • BC Garn Jaiupur Fino: A Jaipur Fino egy extra minőségű, 100% igazi hernyóselyem fonal. A selyem rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik: szép a kötésképe, fényes, puha, nagyon kellemes a bőrnek. A belőle készült darabok rendkívül elegánsak. 
Tartalomhoz tartozó címkék: hír