A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Tanfolyamok

Kötés és horgolás tanfolyamok kezdőknek és haladóknak

Kötő- és horgolótanfolyamokat szervezünk kezdőknek és haladóknak,folyamatosan a XIII. Hollán Ernő utca 22-ben található fonalboltunkban. Jelentkezni a tanfolyamokra az oldal alján található jelentkezési űrlap kitöltésével lehet névvel, telefonos elérhetőséggel.

Az aktuális kínálat, amelyre várunk szeretettel:

KEZDŐ tanfolyamok

Kezdő kötés:

Minden kezdő tanfolyamunk 3 alkalomból áll, amely során elsajátíthatod a legfontosabb szemtípusokat, megtanulsz mintát olvasni és értelmezni, sőt olyan haladó finomságokkal is megismerkedsz, mint a fogyasztás, szaporítás.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és kötőtűt, horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak. A kötés tanuláslhoz 4-5 mm-es kötőtűt és ahhoz illő egyszínű, világos (nem melírozott) közepes vastagságú fonalat ajánlunk. Ha nálunk szerzed be az alapanyagot, akkor az Addi Lace körkötőtűt (5mm, 80cm hosszú), és a Scheepjes Stone Washed XL fonalat ajánljuk.

A három alkalmas kezdő tanfolyamok díja 7000 Ft / 3 alkalom. Az első alkalom során a résztvevők 10% kedvezménnyel vásárolhatnak fonalat és kötőtűt (más kedvezménnyel, akcióval nem összevonható).

Időpontok:

  • Június 3 (hétfő), 11 (KEDD!), 17. (hétfő) 16:15-17:45
    A tanfolyam Pünkösd miatt a második alkalommal hétfő helyett keddi napon lesz.

Jelentkezés

Kezdő horgolás:

Minden kezdő tanfolyamunk 3 alkalomból áll, amely során elsajátíthatod a legfontosabb szemtípusokat, megtanulsz mintát olvasni és értelmezni, sőt olyan haladó finomságokkal is megismerkedsz, mint a fogyasztás, szaporítás. A harmadik alkalommal már általában egy önálló darab elkészítésébe kezdhetsz bele a tanár segítségével.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak. A horgolás tanulásához 4-5 mm-es horgolótűt és ahhoz illő egyszínű, világos (nem melírozott) közepes vastagságú fonalat ajánlunk. Ha nálunk szerzed be az alapanyagot, akkor az Clover Soft Touch horgolótűt (4,5 mm), és a Scheepjes Bloom fonalat ajánljuk. Ajánlott tovább a Horgolás kezdőknek c. könyv használata is.

A három alkalmas kezdő tanfolyamok díja 7000 Ft / 3 alkalom. Az első alkalom során a résztvevők 10% kedvezménnyel vásárolhatnak fonalat és tűt (más kedvezménnyel, akcióval nem összevonható).

Időpontok:

  • Május 21, 28, jún. 4. (kedd): 11:00-12:30 (betelt)
  • Május 21, 28, jún. 4. (kedd): 16:15-17:45 (betelt)
  • Június 18, 25, július 2. (kedd) 11:00-12:30
  • Június 18, 25, július 2. (kedd) 16:15-17:45 (betelt)

Jelentkezés

HALADÓ tanfolyamok

Haladó kötés

 

Zokni kötés

Május 20., 27. (hétfő): 16:15-17:45

Ezt a középhaladó zokni kötés tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik alapszinten tudnak már kötni, és most szeretnének elményedni a pantent minta, sorok kiképzés, orr kialakítás stb. rejtelmeiben, amelyeket remekül lehet gyakorolni egy ilyen hagyományos módon, felülről kezdett zoknin.

Jelentkezés

 

 

Kötött extrák haladó tanfolyam

Május 8., 15, (szerda): 10:30-12:00. 

Minden, amit a kötésről valaha tudni akartál, de nem volt kitől megkérdezni: briós minta, róka minta, rövídített sorok és társai egy középhalaldó tanfolyamon.

 

 

Norvég minta kötés haladó tanfolyam

Május 17., 24. (péntek): 16:15-17:45 

A tanfolyamon egy nyakbavalót kötünk körbekötéssel, norvég mintával. Megtanuljuk a 2 színnel való felszedést, egyszerre 2 színt vezetni az ujjunkon egy-egy egyszerű norvég mintán.

A fotó a 200 színes Fair Isle kötésminta c. könyvből származik. 

 

Haladó horgolás

 

Amigurumi horgolás

Május 23, 30. (csüt): 16:15-17:45 (betelt)

Június 20, 27. (csüt): 11:00-12:30

Az amigurumi tanfolyamot középhaladó színttől ajánjuk, tehát már a kezdő horgolás tanfolyam után rögtön bevallalható. Az amiguruminál gyakran használt fogásokat (mágikus gyűrű, horgolás spirál alakban, jelölés, színváltás stb.) tanulják meg a résztvevők, és az Amigurumi állatsereglet mintafüzet tetszőleges darabján gyakorolnak, úgy hogy az a két alkalom után otthon befejezhető.

Jelentkezés

 

Horgolt extrák haladó tanfolyam

Május 23., 30. (csüt): 11:00-12:30

Június 20, 27. (csüt): 16:15-17:45

Minden, amit a horgolásról valaha tudni akartál, de nem volt kitől megkérdezni: relief pálca, pikó, mogyoró, bogyó, popcorn minta, ráköltés, salamon csomó és társai egy középhalaldó tanfolyamon.

 

 

Ír csipke haladó tanfolyam

Május 29., jún. 5. (szerda): 10:30-12:00

Az ír csipke az 1800-as évek közepe óta létezik, ahogy a neve is mutatja Írországból származik. 
Az ír csipke horgolás alapja a betétszálra való horgolás. A tanfolyamon ezt tanuljuk meg, valamit egy virág motívumot formázunk. 
A tanfolyamot gyakorolott, a csipkehorgolás iránt érdeklődő kézimunkázóknak ajánljuk. 
A tanfolyamot vezeti: Bekéné Erzsébet
Vékony, 10-es horgolócérna és kb. 1,5 mm-es tű kell a tanuláshoz (beszerezhető az 1001fonal boltban is.)

 
 
 
 

 

Csetneki magyar csipke haladó tanfolyam

Május 31., jún. 7. (péntek): 16:15-17:45

1905 környékén Csetneken megszűnt a dohánytermésztés, és Szontágh Aranka és Erzsébet, hogy segítsenek az asszonyokon megálmodták ezt a magyar formavilágot megidéző csipkét. Fázisokra bontották a csipkekészítést, betanították a helyi asszonyokat, mindenki egy-egy motívumot tudott elkészíteni, és terítőket, gallérokat horgoltak a kor divatjának megfelelően. Az egész országban, sőt még Amerikában is ismertek és keresettek lettek.
A tanfolyamon megtanuljuk a bajusz, a pötty és a kis virág készítését, ahonnan már egyedül is továbbfejleszthető a tudás. 
A tanfolyamot gyakorolott, a csipkehorgolás iránt érdeklődő kézimunkázóknak ajánljuk. 
A tanfolyamot vezeti: Bekéné Erzsébet
Vékony, 10-es horgolócérna és kb. 1,5 mm-es tű kell a gyaroláshoz (beszerezhető az 1001fonal boltban is.)

 

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és tűt saját maguknak biztosítják.

 

Tanfolyam ajándékozása

Ha ajándékba szeretnél tanfolyamot adni és a webshopon keresztül szeretnél fizetni, akkor ezt Ajándékutalvány formájában teheted meg. Kezdő tanfolyamok esetében 7 db Ajándékutalványt tegyél a kosaradba. Ajándékutalványt a boltunkban is tudsz venni.
 

Kötés-horgolás konzultáció minden szerdán

Minden szerdán délután fél 5 és fél 6 óra között elhozhatod aktuális kötős-horgolós kérdéseidet, problémádat. Mintaolvasás, amigurumi, csipke, bármely kötési vagy horgolási technikában van kérdésed, segítünk! A beugró 650 Ft, cserébe profi, személyre szabott, azonnal alkalmazható segítséget kapsz.

Helyszín: az 1001fonal bolt Budapest, XIII. Hollán Ernő utca 22
Időpont: minden szerdán 16:30-17:30

Hasznos tudnivalók

Boltunkban nincs nyilvános WC, a mellékhelyiség a hatósági szabályozások miatt csak a dolgozóknak áll rendelkezésére. Megértésüket köszönjük!

Megkérjük a tanfolyamok résztvevőit, hogy a mobiltelefonok használatát lehetőleg mellőzzék a tanfolyam ideje alatt, mert a tanárainkat és a többi résztvevőt is zavarhatja a telefonálás. Köszönjük szépen!

 

Jelentkezés

Jelentkezés:  az alábbi űrlap kitöltésével név és telefonos elérhetőség megadásával. Az egyes tanfolyamokat legalább 3 jelentkező esetén indítjuk.

A három alkalmas tanfolyamok díja 7000 Ft  / 3 alkalom, a két alkalmas tanfolyamok esetében 5000 Ft / 2 alkalom, az egyalkalmas tanfolyamoké  3000 Ft / 1 alkalom, amely minden tanfolyam esetén az első alkalommal fizetendő.  A befizetett díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és kötőtűt, horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak (kivéve az ingyenes tanfolyamoknál!).

SaveSave