A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Tanfolyamok

Kötés és horgolás tanfolyamok kezdőknek és haladóknak

Kötő- és horgolótanfolyamokat szervezünk kezdőknek és haladóknak,folyamatosan a XIII. Hollán Ernő utca 22-ben található fonalboltunkban. Jelentkezni a tanfolyamokra az oldal alján található jelentkezési űrlap kitöltésével lehet névvel, telefonos elérhetőséggel.

Az aktuális kínálat, amelyre várunk szeretettel:

KEZDŐ tanfolyamok

Kezdő kötés:

Minden kezdő tanfolyamunk 3 alkalomból áll, amely során elsajátíthatod a legfontosabb szemtípusokat, megtanulsz mintát olvasni és értelmezni, sőt olyan haladó finomságokkal is megismerkedsz, mint a fogyasztás, szaporítás.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és kötőtűt, horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak. A kötés tanuláslhoz 4-5 mm-es kötőtűt és ahhoz illő egyszínű, világos (nem melírozott) közepes vastagságú fonalat ajánlunk. Ha nálunk szerzed be az alapanyagot, akkor az Addi Lace körkötőtűt (5mm, 80cm hosszú), és a Scheepjes Stone Washed XL fonalat ajánljuk.

A három alkalmas kezdő tanfolyamok díja 7000 Ft / 3 alkalom. Az első alkalom során a résztvevők 10% kedvezménnyel vásárolhatnak fonalat és kötőtűt (más kedvezménnyel, akcióval nem összevonható).

Időpontok:

Hamarosan...

Jelentkezés

NYÁRI INTENZÍV TANFOLYAMOK

Nyári intenzív tanfolyamainkon két 3 órás alkalom során sajátíthatod el ugyanazt a tudást, egy héten belül 2 óra keretében. A többi paraméter megegyezik a szokásos tanfolyamok feltételeivel, a kezdő tanfolyam ára 7000Ft.

Intenzív kötés időpontok:

  • Július 17. (szerda), 19. (péntek): 10:30-13:00
  • Július 29. (hétfő), 31. (szerda): 10:30-13:00

Jelentkezés

Kezdő horgolás:

Minden kezdő tanfolyamunk 3 alkalomból áll, amely során elsajátíthatod a legfontosabb szemtípusokat, megtanulsz mintát olvasni és értelmezni, sőt olyan haladó finomságokkal is megismerkedsz, mint a fogyasztás, szaporítás. A harmadik alkalommal már általában egy önálló darab elkészítésébe kezdhetsz bele a tanár segítségével.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak. A horgolás tanulásához 4-5 mm-es horgolótűt és ahhoz illő egyszínű, világos (nem melírozott) közepes vastagságú fonalat ajánlunk. Ha nálunk szerzed be az alapanyagot, akkor az Clover Soft Touch horgolótűt (4,5 mm), és a Scheepjes Bloom fonalat ajánljuk. Ajánlott tovább a Horgolás kezdőknek c. könyv használata is.

A három alkalmas kezdő tanfolyamok díja 7000 Ft / 3 alkalom. Az első alkalom során a résztvevők 10% kedvezménnyel vásárolhatnak fonalat és tűt (más kedvezménnyel, akcióval nem összevonható).

Időpontok:

  • szeptembertől

Jelentkezés

NYÁRI INTENZÍV TANFOLYAMOK

Nyári intenzív tanfolyamainkon két 3 órás alkalom során sajátíthatod el ugyanazt a tudást, egy héten belül 2 óra keretében. A többi paraméter megegyezik a szokásos tanfolyamok feltételeivel, a kezdő tanfolyam ára 7000Ft.

Intenzív horgolás időpontok:

  • Július 30. (kedd), augusztus 1. (csüt.): 11:00-13:30
  • Július 30. (kedd), augusztus 1. (csüt.): 15:00-17:30

Jelentkezés

HALADÓ tanfolyamok

Haladó horgolás

 

Amigurumi horgolás

Július 16. (kedd), 18. (csüt): 16:15-17:45 (betelt!)

Az amigurumi tanfolyamot középhaladó színttől ajánjuk, tehát már a kezdő horgolás tanfolyam után rögtön bevallalható. Az amiguruminál gyakran használt fogásokat (mágikus gyűrű, horgolás spirál alakban, jelölés, színváltás stb.) tanulják meg a résztvevők, és az Amigurumi állatsereglet mintafüzet tetszőleges darabján gyakorolnak, úgy hogy az a két alkalom után otthon befejezhető.

Jelentkezés

 

 

Csetneki magyar csipke haladó tanfolyam

Július 22. (hétfő), 24. (szerda): 10:30-12:00

1905 környékén Csetneken megszűnt a dohánytermésztés, és Szontágh Aranka és Erzsébet, hogy segítsenek az asszonyokon megálmodták ezt a magyar formavilágot megidéző csipkét. Fázisokra bontották a csipkekészítést, betanították a helyi asszonyokat, mindenki egy-egy motívumot tudott elkészíteni, és terítőket, gallérokat horgoltak a kor divatjának megfelelően. Az egész országban, sőt még Amerikában is ismertek és keresettek lettek.
A tanfolyamon megtanuljuk a bajusz, a pötty és a kis virág készítését, ahonnan már egyedül is továbbfejleszthető a tudás. 
A tanfolyamot gyakorolott, a csipkehorgolás iránt érdeklődő kézimunkázóknak ajánljuk. 
A tanfolyamot vezeti: Bekéné Erzsébet
Vékony, 10-es horgolócérna és kb. 1,5 mm-es tű kell a gyaroláshoz (beszerezhető az 1001fonal boltban is.)

 

 

Ír csipke haladó tanfolyam

Július 29. (hétfő), augusztus 2. (péntek): 16:15-17:45

Az ír csipke az 1800-as évek közepe óta létezik, ahogy a neve is mutatja Írországból

származik. 

Az ír csipke horgolás alapja a betétszálra való horgolás. A tanfolyamon ezt tanuljuk meg, valamit egy virág motívumot formázunk. 

A tanfolyamot gyakorolott, a csipkehorgolás iránt érdeklődő kézimunkázóknak ajánljuk. 

A tanfolyamot vezeti: Bekéné Erzsébet

Vékony, 10-es horgolócérna és kb. 1,5 mm-es tű kell a tanuláshoz (beszerezhető az 1001fonal boltban is.)

 

Jelentkezés

 

 

 

 

Haladó kötés

Felülről egyben kötött felső

Július 23. (kedd), 25. (csütörtök): 16:15-17:45

  

A felülről egyben kötött pulóver tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik nem szeretnék a végén a külön kötött darabokat összeállítani. A legegyszerűbb raglán vagy körben szaporított mintát köthetjük, lehet kardigán vagy bebújós pulcsi a projekt tárgya.

A tanfolyamot középhaladóknak ajánljuk.

 

 

 

 

 

 

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és tűt saját maguknak biztosítják.

 

Tanfolyam ajándékozása

Ha ajándékba szeretnél tanfolyamot adni és a webshopon keresztül szeretnél fizetni, akkor ezt Ajándékutalvány formájában teheted meg. Kezdő tanfolyamok esetében 7 db Ajándékutalványt tegyél a kosaradba. Ajándékutalványt a boltunkban is tudsz venni.
 

Kötés-horgolás konzultáció minden szerdán

Minden szerdán délután fél 5 és fél 6 óra között elhozhatod aktuális kötős-horgolós kérdéseidet, problémádat. Mintaolvasás, amigurumi, csipke, bármely kötési vagy horgolási technikában van kérdésed, segítünk! A beugró 650 Ft, cserébe profi, személyre szabott, azonnal alkalmazható segítséget kapsz.

Helyszín: az 1001fonal bolt Budapest, XIII. Hollán Ernő utca 22
Időpont: minden szerdán 16:30-17:30

Hasznos tudnivalók

Boltunkban nincs nyilvános WC, a mellékhelyiség a hatósági szabályozások miatt csak a dolgozóknak áll rendelkezésére. Megértésüket köszönjük!

Megkérjük a tanfolyamok résztvevőit, hogy a mobiltelefonok használatát lehetőleg mellőzzék a tanfolyam ideje alatt, mert a tanárainkat és a többi résztvevőt is zavarhatja a telefonálás. Köszönjük szépen!

 

Jelentkezés

Jelentkezés:  az alábbi űrlap kitöltésével név és telefonos elérhetőség megadásával. Az egyes tanfolyamokat legalább 3 jelentkező esetén indítjuk.

A három alkalmas tanfolyamok díja 7000 Ft  / 3 alkalom, a két alkalmas tanfolyamok esetében 5000 Ft / 2 alkalom, az egyalkalmas tanfolyamoké  3000 Ft / 1 alkalom, amely minden tanfolyam esetén az első alkalommal fizetendő.  A befizetett díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

A résztvevők a tanuláshoz szükséges fonalat és kötőtűt, horgolótűt saját maguknak biztosítják, a kezdő tanfolyamok első alkalma során a boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak (kivéve az ingyenes tanfolyamoknál!).

SaveSave