A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Kössünk kötőtű nékül: KB kötőkeretek sáltól a takaróig minden ötlethez!

A kötőkeret egy eszköz kézi kötéshez, amelynek segítségével kötőtű nékül köthetünk. A kötőkeretekkel való kötés története a XVI. századba nyúlik vissza, de kötőkereteket, körmöcskéket használtak az észak-amerikai indián törzsek is. Bár a XX. században vesztett népszerűségéből, az elmúlt években újra reneszánszát éli, amely többek között az állítható méretű, így sokoldalúan használható keretek megjelenésének is köszönhető.

A sokoldalú kötőkeretek segítségével még azok is nekiállhatnak a sapka-, sál- vagy akár zoknikötésnek, akik még soha nem vettek kötőtűt kezükbe, a siker nem maradhat el!

A kötőkeretekkel való kötés története a XVI. századba nyúlik vissza, de kötőkereteket, körmöcskéket használtak az észak-amerikai indián törzsek is. Bár a XX. században vesztett népszerűségéből, az elmúlt években újra reneszánszát éli, amely többek között az állítható méretű sokoldalú keretek megjelenésének is köszönhető.

Melyiket válasszam?

A kötőkeretek ma már sokféle anyagból, és sokféle kialakításban elérhetőek. Elsősorban az különbözteti meg őket, hogy fix méretűek, azaz egy adott számú fogat tartalmazó keretről van szó, avagy állíthatóak vagy többféleképpen összeszerelhetőek, amelyek segítségével a keret megvásárlása után többféle méretű kereten dolgozhatunk. Kötőkeretek készülnek műanyagból, fából, műanyag vagy fém fogakkal.

Az Authentic Knitting Board amerikai cég sokoldalú állítható és fix kötőkeretei segítségével még azok is nekiállhatnak a sapka-, sál- vagy akár zoknikötésnek, akik még soha nem vettek kötőtűt kezükbe, a siker nem maradhat el! A KB Kötőkeretek három típusát forgalmazzuk:

Fix keretek, amelyek adott számú fogat tartalmaznak, a kötés méretét azzal szabályozzuk, hogy hány fogat használunk: 

Basics Kit – kezdőszett a kereten kötéssel való ismerkedéshez

Afghan Loom – nagy méretű takaró-kötőkeret, amelyen akár 1,5 méter széles takarót is köthetünk.

Állítható méretű keretek, amelyek megvásárlásával többféle méretű kerethez jutunk, így a bébizoknitól a pulóverekig és takarókig bármely méretű projekthez rendelkezünk a megfelelő kerettel:

Hat Loom – az elemekből 8-féle kerek keret állítható össze, elsősorban sapkakötéshez

All in One Loom – a legsokoldalúbb, állítható méretű keret a bébizoknitól a pulóverig és takaróig minden projekthez

28" kötő és szövőkeret - a legnagyobb, 70cm hosszúságú állítható keret, amelyet szövőkeretként is használhatunk

Zoknikötőkeretek, amelyek állítható keretek, kifejezetten zoknikötéshez méretezve. Bébi mérettől nagy felnőtt méretig bármely zokni elkészíthető a kereteken.

Sock Loom Original – középvastag fonalakhoz

Sock Loom 2 – vastag fonalakhoz

Sock Loom EFG – extra-vékony zokni- és csipkefonalhoz

Tartalomhoz tartozó címkék: hír