A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Hírek

Friss hírek az 1001fonal boltból
2018-03-29 22:21:28

Március 31-től április 2-ig budapesti fonalboltunk zárva lesz, de a webbolt 0-24 óráig várja a fonalkedvelőket. 

Vásárolj a hosszú hétvégén a webáruházban és 15%-ot ajándékutalvány formájában visszahoz a nyuszi. 

2018-01-17 16:07:24

Egy kézzel kötött vagy horgolt takaró nagyon fel tudja dobni a nappalit vagy a hálót, és hideg estéken betakarózni is jól esik vele. Mivel viszonylag nagy mennyiségű fonal kell hozzá, az elkészítése pedig annál tovább tart, minél vékonyabb a fonal, érdemesebb olyat választani, ami közepes vastagságú. 
Babáknak jó ajándék lehet egy babatakaró, és mivel az viszonylag kisebb, választhatunk tiszta gyapjú fonalat is.
Az utóbbi időben nagy divat lett az extra vastag fonalból kézzel kötött takaró, erre is van megoldásunk. 

Summer in Swanage takaró Scheepjes Colour Crafter fonalból

2018-01-17 15:27:02

A legfinomabb csipkekendők vékony gyapjú- vagy selyemtartalmú fonalakból készülnek. Már 50 vagy 100 gramm fonalból is igazi csodákat alkothatunk, amelyek, ha gyapjú is van bennük, még melegek is lesznek.
Akik szeretik a csipkekendőket, ismerik ezt az egyszerű tételt: a legszebb csipkekendők zoknifonalakból születnek.

Malabrigo Lace kendő

2018-01-17 14:00:18

Sokan keresnek “babafonalat” a boltunkban. Általában vékony, pasztell árnyalatú akril fonalat értenek alatta, de szeritünk nincs kifejezett babafonal, mindenki kedve szerint köthet-horgolhat bármilyen fonalból babák számára.

Sokan vannak, akik legszívesebben természetes anyagból készült holmit adnak a babára, mások előnyben részesítik a prémium akril és mikroszálas fonalakat. Utóbbiak előnye, hogy strapabíróak és könnyen moshatók. Az 1001fonalnál kapható gyapjútartalmú fonalak nagy része mosógépben is mosható és finom gyapjú alapanyagból készülnek, ezért a közhiedelemmel ellentétben nem szúrnak.

Kötött nyári rugdalózó Phil Coton 3 fonalból

2017-12-14 17:43:52

Ha pulóvert vagy kardigánt szeretnénk, először is tudnunk kell, hogy olyan pulóvert akarunk készíteni, ami az átmenti hónapokban kabátként használható vagy kabát alá akarjuk hordani a felsőt. Utóbbi esetben érdemes közepes vastagságú fonalat választani, míg az első esetben válasszunk vastag fonalat. Ha fázósak vagyunk, persze választhatunk nyugodtan vastag fonalat is. 

Kötött pulóver Phil Randonnees fonalból

2017-11-22 14:52:13
Sálat köthetünk, horgolhatunk, de ha gyorsan akarunk haladni, akár karon is megköthetünk egy körsálat fél óra alatt. Ha valaki nem tud kötni-horgolni, egy kötőkeret segítségével is könnyedén elkészíthet egy sálat.
2017-11-22 14:08:48
Ha sapkát szeretnénk kötni vagy horgolni, az első, amit meg kell fontolnunk, hogy milyen évszakra készül a sapka. Átmeneti időszakokra válasszunk vékonyabb, pamut tartalmú fonalakat, hidegebb téli hónapokra pedig gyapjú tartalmú fonalat.
2017-10-24 13:22:40
Te használtad már a két karodat kötőtűként? 25 perc alatt elkészítheted az idei tél legtrendibb kiegészítőjét és a fonalon kívül másra nincs is szükséged, mint a két karodra és egy ollóra! A Phildar videójából és leírásunkból megtanulhatod a technikát.
2017-09-19 08:00:00
A kötött és horgolt holmik újra megjelentek a divatban, egyre több és több ruhával, valamint kiegészítővel találkozhatunk. Ezek jó részét akkor is el tudjuk készíteni, ha csak közepesre értékelnénk a tudásunkat a kötésben vagy a horgolásban, hiszen nem különösebben bonyolultak, ellenben nagyon látványosak tudnak lenni. Ha tehát érzünk magunkban némi kreativitást, illetve vállalkozó szellemet, vegyük elő a fonalakat (vagy töltsük fel a készletet új, látványos darabokkal), nézzük ki a megfelelő mintát, és vágjunk bele!
2017-09-15 08:00:00
Egy kisbaba érkezése minden családban nagy súlyú és örömteli esemény. Természetes, hogy mindenki szeretne valamivel kedveskedni a kis jövevénynek. Ha tudunk horgolni, nagyon sok aranyos, és nem utolsósorban hasznos holmit készíthetünk a picinek, ráadásul ezek egyediek, kimondottan neki készülnek, emiatt az eszmei értékük is hatalmas. Akár édesanyaként, akár nagymamaként, akár csak távolabbi rokonként, vagy ismerősként, barátként várjuk a picit, a horgolás révén nagyon szép dolgokkal ajándékozhatjuk meg.