A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk ...Sálhoz, nyakmelegítőhöz

Sálat köthetünk, horgolhatunk, de ha gyorsan akarunk haladni, akár karon is megköthetünk egy körsálat fél óra alatt. Ha valaki nem tud kötni-horgolni, egy kötőkeret segítségével is könnyedén elkészíthet egy sálat.

A körsálhoz elég lehet akár 100 gramm fonal is, egy olyan sálhoz pedig, amit a nyakon meg lehet tekerni már 200-250 gramm fonal kell.

Óriás sál Phil Express fonalból

Körsálhoz ajánljuk:

  • Malabrigo Rasta: A Rasta egy szuper vastag, élénk színekben pompázó nagyon puha, kézzel festett tiszta gyapjú fonal. Egy gombolyagból is látványos kiegészítők készülhetnek.
  • Malabrigo Caracol: A Caracol a Rastához sokban hasonlít, viszont gépben is mosható. Különleges textúráját az adja, hogy az egyenetlenre font szuper puha merinói gyapjú szálra rádolgoznak egy vékonyabb, fekete vagy fehér fonalat.
  • Phil Express: Az Express a legvastagabb hagyományos értelemben vett fonalunk. Egy gombolyagból karon is köthetünk belőle körsálat, de 15mm tűvel köthetünk, horgolhatunk is vele. Nagyon meleg, puha, látványos darabok alapanyaga.

Meleg téli sálhoz:

  • Phil Mikado: Hossza színátmentes és cirmos is a fonal. Gyapjútartalmának köszönhetően kellően melegek is a belőle készült darabok. Még egy egyszerű minta is nagyon mutatós lesz vele.
  • Plassard Planéte: Színátmenetes, nagy gombolyagos, strukturált szálas fonal. A Planeteből készült darabok könnyűek, mégis melegek lesznek. Igazi téli jolly joker.
  • Phil Randonnees: Fantasztikus színhatású tweed fonal a Phildartól. A gyapjú-alpaka tartalom meleget, hőtartást, puha tapintást, a műszál tartalom tartósságot kölcsönöz a fonalnak, és ezáltal a belőle készített remekműveknek is.
  • Phil Looping: Remek ár-érték arányú fonal, haladós őszi-téli projektekhez. Gyapjútartalmának köszönhetően meleg, és rendkívül puha, szép kötésképű fonal.
  • Baby Alpaca: Egyik legpuhább fonalunk. Natúr színekben kapható, eszméletlenül meleg. Kötni és hordani egyaránt érzéki élmény.

Gyapjú nélkül melegen:

  • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz.
  • Scheepjes Stone Washed XL: Napszítta? Kőmosott? Márványos? Nehéz megtalálni a megfelelő szót rá, de a lényeg: izgalmas színhatású pamut keverékfonal, a méltán népszerű vékonyabb Stona Washed nagytestvére.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír