A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü
0

Legjobban ajánljuk ...Sálhoz, nyakmelegítőhöz

Sálat köthetünk, horgolhatunk, de ha gyorsan akarunk haladni, akár karon is megköthetünk egy körsálat fél óra alatt. Ha valaki nem tud kötni-horgolni, egy kötőkeret segítségével is könnyedén elkészíthet egy sálat.

A körsálhoz elég lehet akár 100 gramm fonal is, egy olyan sálhoz pedig, amit a nyakon meg lehet tekerni már 200-250 gramm fonal kell.

Óriás sál Phil Express fonalból

Körsálhoz ajánljuk:

 • Malabrigo Rasta: A Rasta egy szuper vastag, élénk színekben pompázó nagyon puha, kézzel festett tiszta gyapjú fonal. Egy gombolyagból is látványos kiegészítők készülhetnek.
 • Malabrigo Caracol: A Caracol a Rastához sokban hasonlít, viszont gépben is mosható. Különleges textúráját az adja, hogy az egyenetlenre font szuper puha merinói gyapjú szálra rádolgoznak egy vékonyabb, fekete vagy fehér fonalat.
 • Phil Express: Az Express a legvastagabb hagyományos értelemben vett fonalunk. Egy gombolyagból karon is köthetünk belőle körsálat, de 15mm tűvel köthetünk, horgolhatunk is vele. Nagyon meleg, puha, látványos darabok alapanyaga.
 • Phil Alaska: Az Alaska egy vastag, nagyon puha, 100% gyapjútartalmú fonal. Két szállal karon is köthetünk belőle, de néhány gombolyagból sál, körsál is készülhet.
 • The Fibre Co. Tundra: A Tundra egy igazi különlegesség. Egy vastag fonal, amelyet baby alpaca, merino gyapjú és selyem alkotnak. Két szálból sodort, aminek köszönhetően könnyű és puha a gombolyagban található fonal és a belőle készült kiegészítők és ruhadarabok is légiesek, de eszméletlenül melegek lesznek.

Meleg téli sálhoz:

 • Phil Mikado: Hossza színátmentes és cirmos is a fonal. Gyapjútartalmának köszönhetően kellően melegek is a belőle készült darabok. Még egy egyszerű minta is nagyon mutatós lesz vele.
 • Phil Randonnees: Fantasztikus színhatású tweed fonal a Phildartól. A gyapjú-alpaka tartalom meleget, hőtartást, puha tapintást, a műszál tartalom tartósságot kölcsönöz a fonalnak, és ezáltal a belőle készített remekműveknek is.
 • Phil Looping: Remek ár-érték arányú fonal, haladós őszi-téli projektekhez. Gyapjútartalmának köszönhetően meleg, és rendkívül puha, szép kötésképű fonal.
 • Phil Cakes: A Cakes egy vérbeli sálfonal. Egyetlen gombolyagból, színváltás nélkül köthetünk egy nagy, meleg, színes sálat. Kezdőknek is biztos sikert hoz, ha belőle kötnek.
 • Baby Alpaca: Egyik legpuhább fonalunk. Natúr színekben kapható, eszméletlenül meleg. Kötni és hordani egyaránt érzéki élmény.

Gyapjú nélkül melegen:

 • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz.
 • Scheepjes Stone Washed XL: Napszítta? Kőmosott? Márványos? Nehéz megtalálni a megfelelő szót rá, de a lényeg: izgalmas színhatású pamut keverékfonal, a méltán népszerű vékonyabb Stona Washed nagytestvére.
 • Phil Bamboo: Alapanyaga a strapabíró bambusz, amely selymes és ragyogó fényt is ad a fonalnak. Előszeretettel választják azok, akik gyapjú nélküli fonalat keresnek. A Bamboo egymást kiegészítő színekkel operáló szükrés és élénk színpalettával rendelkezik.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír