A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési szabályzatunk Elfogadom
Termékek Menü

Legjobban ajánljuk ...Pulóverhez, kardigánhoz

Legjobban ajánljuk ...Pulóverhez, kardigánhoz

Ha pulóvert vagy kardigánt szeretnénk, először is tudnunk kell, hogy olyan pulóvert akarunk készíteni, ami az átmenti hónapokban kabátként használható vagy kabát alá akarjuk hordani a felsőt. Utóbbi esetben érdemes közepes vastagságú fonalat választani, míg az első esetben válasszunk vastag fonalat. Ha fázósak vagyunk, persze választhatunk nyugodtan vastag fonalat is. 

Kötött pulóver Phil Randonnees fonalból

Mérettől és mintától függően egy kardigánhoz 400-800 gramm fonalra lesz szükség.

Átmenti időre kabát helyett vagy fázósoknak:

 • Phil Looping: Remek ár-érték arányú fonal, haladós őszi-téli projektekhez. Gyapjútartalmának köszönhetően meleg, és rendkívül puha, szép kötésképű fonal.
 • Phil Express: Az Express a legvastagabb hagyományos értelemben vett fonalunk. Egy gombolyagból karon is köthetünk belőle körsálat, de 15mm tűvel köthetünk, horgolhatunk is vele. Nagyon meleg, puha, látványos darabok alapanyaga.
 • Phil Mikado: Hossza színátmentes és cirmos is a fonal. Gyapjútartalmának köszönhetően kellően melegek is a belőle készült darabok. Még egy egyszerű minta is nagyon mutatós lesz vele.

Kabát alá:

 • Phil Randonnees: Fantasztikus színhatású tweed fonal a Phildartól. A gyapjú-alpaka tartalom meleget, hőtartást, puha tapintást, a műszál tartalom tartósságot kölcsönöz a fonalnak, és ezáltal a belőle készített remekműveknek is.
 • Phil Merinos 3,5 és Merinos 6: Ha valaki egyszínű, tiszta gyapjú fonalat keres a Phil Merinos-t szoktuk neki ajánlani. Két vastagság, elegáns színek, puha és meleg gyapjú, ami mosógépben is mosható. 
 • Malabrigo Rios: Négyágú merinoi gyapjúfonal, könnyen kezelhető, pihepuha lágyság a Malabrigotól megszokott gyönyörű színátmenetes árnyalatokban.
 • Plassard Alpaga: Az alpaka gyapjú szálsturktúrája nagyon sima, ennek köszönhetően nagyon puha a fonal és a belőle készült ruhadarabok is és a hagyományos gyapjúnál ötször melegebb. A Plassard Alpaga egy csodásan puha, igazi téli fonal, zseniálisan szép és széles színpalettával. 

Gyapjúmentes:

 • Scheepjes Stone Washed: A Stone Washed egyik legkedveltebb fonalunk. Magas a pamuttartalma, mégis puha és meleg. “Kőmosott” színjátéka pedig izgalmassá teszi a belőle készült darabokat. A River Washednál a hozzáadott szál nem fehér, hanem színes, amitől még változatossabb lesz a színhatás. 
 • Scheepjes Secret Garden: A Secret Garden egy selyem- és pamuttartalmú, hosszan színátmentes fonal. A szálstruktúrája kissé rusztikus, változik a szálvastagság, ami az elkészült daraboknak különleges textúrát kölcsönöz.
 • Phil Cabotine:Puha, lazán sodort pamut-akril keverék fonal, mely nagy színpalettával rendelkezik, az elkészült darabok enyhén rugalmasak is lesznek. 
 • Phil Caresse: A Caresse egy eszeméletlenül puha, nagyon hálás, stapabíró prémium akril-poliamid keverékfonal. Babáknak, gyapjú helyettesítésére, közepesen meleg őszi-téli ruhadarabokhoz ideális. Egymással harmonizáló színei a skandináv izlésvilágot tükrözik.

Nyári kardigán:

 • Phil Coton 3: A tiszta pamut Coton 3 egy aloe verás kezelést is kap, ami miatt puhább az átlag mercelizált pamutfonalaktól. Elsősorban nyárra ajánluk ruhaneműnek, kiegészítőknek.
 • Malabrigo Silkpaca: Hihetetlen puhaság és selymes ragyogás. A bébi alpaka szőre puhaságot és tartást, a selyem pedig megismételhetetlen fényt ad ennek a fonalnak.
 • Malabrigo Sock: Kedvenc kendőfonalunk. Pihe-puha 100% merinoi gyapjú, amely a superwash kezelésnek köszönhetően mosógépben is mosható. Kézzel festett, csodás színátmenteket.
Tartalomhoz tartozó címkék: hír